Да се внедриш в "Ислямска държава"

Да се внедриш в "Ислямска държава" - картинка 1

Журналист живял 6 месеца сред джихадисти, планирали атентат във Франция

Френски журналист успя да проникне в група бъдещи бойци на „Ислямска държава” и засне със скрита камера как те планират терористичен акт във Франция, съобщи агенция Франс прес. Под псевдонима Саид Рамзи журналистът, който е на възрастта на извършителите на ноемврийския атентат в Париж, се е внедрил в клетката и е спечелил доверието на ислямистите. Така, той е успял да заснеме със скрита камера материал, благодарение на който е направен 1,5-часовия филм „Войниците на Аллах“.

Моята цел беше да разбера какво мислят тези хора, какво става в главите им”, заяви журналистът. Според него, отличителен белег на такива групи е, че в действията им никога няма да се открият признаци за принадлежността им към исляма.

Това са хора със суицидални наклонности, лесно поддаващи се на манипулация млади хора”, разказа Рамзи. Журналистът е осъществил контакт с терористите чрез социалните мрежи и след това се е присъединил към тях в лагер, където са обучавани. След приключване на обучението той получил от жена писмо с план да нападне и убие хората в нощен клуб във Франция.

Веднага след това спецслужбите са арестували цялата група и така са осуетили провеждането на замислените атентати.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове