Да се завърнеш при бившата, ама друг път!

Колкото и да се опитвате да се върнете към доброто старо време, никога няма да успеете

Все по-често има читатели, които попадат на материал, фокусиран около завръщането към бившата. Подобен акт никога не завършва с щастлив край, както се случва в някои холивудски продукции, пишат от men.bg.

Блудният син не осъзнава, че любовта на живота му е точно до него и не смята да остане с нея завинаги. След като многократно сме правили подобни опити, осъзнахме, че една паднала крепост никога не може да бъде превзета отново, без да има постоянна регресия към времето, когато е била по-добра. От всички възможни грешни решения, които един мъж може да направи, приемането на блудницата влиза в топ постиженията. Споделяме своя опит, както и опита на много други джентълмени, в чийто чаши е присъствала онази добре позната горчилка.

1. Причинената болка

Под всяка корава външност се крие личност, чийто емоции винаги остават тайна и за най-близките. Забелязали сме, че мнозина изразяват визията си като Кими Райконен, когато печели шампионата. Една микровселена от чувства се взривява, когато вратата се затвори от външната страна, а след нея е останал единствено остатъчния аромат на скъпия парфюм. Тази малка зараза се пропива в абсолютно всичко - от възглавниците до завесите на дома. В такъв момент на мъжка криза, единствените приети благородници за съвет остават английските лордове като чичо Джони, Уилям Грант и един любим американец, който идва от Тенеси! Те измиват онази горчилка в устата и помагат за взимането на голямата поука "Никога повече!". Мъжете могат да прощават, но никога не забравят. Положението бързо става "If you`re leaving close the door I`m not expecting people anymore." с Джак и приятели.

2. Дори не разбирате къде сте сбъркали

Навлизането в криминалната хроника е безсмислено, защото винаги ще се намерят представители срещу човешката еволюция и общественост. Понякога можете да разберете, че багажът й е изчезнал, друг път се оказва, че след няколко години съжителство, вече изпитва само приятелски чувства към вас, а някои замразяват чувствата си като отворен фризер след 100 години брак. Днес може да сте женен, утре вече сте разведен.

3. Никой не обича да е резервната гума

Пътят към най-бързото завръщане в ергенлъка започва с изгарянето на всички мостове. Колкото по-бързо забравите, че е съществувала жена, която е била кралицата на замъка, толкова по-бързо ще намерите начин да посрещнете новите възможности в живота. Познаваме мъже, които винаги прибират обратно своята бивша, защото "я обичали". Други изкарват целия си живот в траур по единствената, а трети намират изхода на целия лабиринт от чувства. Последните оставят доверието си вкъщи и повече не повтарят тази грешка. Ако оставите и една вратичка във времето, бившата ще намери ключа за нея и ще се възползва, причинявайки допълнителни щети. Всичко има срок на годност и щом богинята напусне вашият дом, напуска и съзнанието ви.

4. Гаранцията

Да приемем, че пред вас стои житейски израстналата дама, която осъзнава, че е направила грешка. Открила е хилядолетната истина във връзките и знае "Че не винаги тревата от другата страна е по-зелена.". Пуснали сте я на свобода, или пък тя сама си я е взела, за да се върне обратно при вас и да бъде ваша завинаги. Малката подробност е, че вече не искате да бъде ваша завинаги. Само лудият човек се пари два последователни пъти, всички останали запазват опита.

5. Напрежението

Хераклит е казал, че не можете да влезете два пъти в една и съща река. Не можете да приемете факта, че сте били зарязан заради друг, който е получил всичко за максимално кратко време. Няма да изкарате и седмица, без да се хванете за гушите, защото доверието ще се носи в сапунен мехур. Всяко докосване до телефона й ще събужда дивата параноя, сякаш след малко ще си събере чантите, за да отпраши в следващата спряла кола пред блока. Състезанието между вас и другият ще продължава 24 часа, защото искате да знаете дали е купувал цветя, дали е бил романтичен, дали е бил по-голям и т.н. Вие ще сте съвършения по всички критерии и пак няма да можете да получите отговор на въпроса "Тогава защо си тръгна?".

Заключението: Колкото и да се опитвате да се върнете към доброто старо време, никога няма да успеете. В това начинание са участвали доста двойки и всички приключват по един и същи начин - мразейки се повече, отколкото в началото. През цялото време ще има препратки към миналото, към неприятните моменти, както и към редица други проблеми. Дори и краткотрайните щастливи мигове не си заслужават, продължавайте напред, Кобрата вече го направи!

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове