Да те спукат от бой пред очите на стотици хора!

Да те спукат от бой пред очите на стотици хора! - картинка 1

Инцидентите в Студентски град не спират...

5/ - Хайде, да идем на дискотека тази вечер. Ще се размажем от алкохол и танци

- Или по-скоро ще ни размажат…

Студентските години са едни от най-хубавите в живота на всеки човек. Факт!Купони, алкохол и дискотеки – всичко това е част от студентския живот. Обаче, до къде трябва да бъде границата и дали е уместно тя да бъде прекрачвана?

Вчера се случи поредният инцидент в Студентския град. Младеж на 23 г. е в кома в много тежко състояние след сблъсък с охраната на столична дискотека  Пострадалият се казва Кирил Евгениев Тодоров.

Какво всъщност е станало? Около 4 часа сутринта в сряда между него и друг клиент в заведението е започнала свада. Охраната е хванала Кирил и го е извела извън дискотеката. Какво точно е било "извеждането" никой не е видял, но навън младежът вече е бил в безпомощно състояние с огромен хематом на главата и без да диша. А, днес прокуратурата  търси неизвестен извършител за побоя. Сутринта се разбра също, че младежът е излязъл от комата.

Не можем да подминем и факта, че боксьорът Кубрат Пулев е помогнал на момчето, като е извадил езика му.

Така, това е поредният инцидент в Студентски град, който ни кара да се замислим дали там е безопасно за българските студенти. Знаете ли, не можем да повярваме на факта, че този младеж е спукан от бой пред очите на много хора. Все пак не е бил само той в дискотеката, я? Това, като че ли ни се струва най-възмутително… Излезе информацията, че е бил с компания, която се е „сдърпала“ с друга. Ами, питаме, тогава какви приятели има този младеж? Защо не са направили нещо? Дори и охраната да е пребила младежа (така се твърди) не е ли приятелски дълг да го защитиш по някакъв начин?

Станаха много въпроси, драги ми читателю, но отговори – няма…

Истината винаги има две страни. Може би и младежът е пийнал повечко и се е заял с охранителите, кой знае? Дори и да е било така, това в никакъв случай не оневинява мъжагите. Не знаем, до къде ще стигне разследването и какви обвинения ще повдигне прокуратурата, но истината е, че студентски град се е превърнал в един криминален квартал от сорта на Сити център в Илиноис, който се води един от най-опасните квартали в САЩ. Сравняваме с него, защото почти всеки ден в Студентски има побоища, за който медиите не съобщават. Да, вярно, че те не завършват токова трагично,

но кой дава гаранция, че утрешният такъв бой няма да завърши с нещо подобно като вчера?

Не знаем как да се спре насилието сред младите, но сме убедени, че Студентски град не трябва да изглежда по такъв начин. Говорим чисто устройствено. Дискотека до дискотека, бар до бар, заведения за бързо хранене и магазини – това представлява градът на студентите. В Англия, например, студентският град е изграден извън големите градове и в него има само библиотеки и общежития. За да се хранят студентите са длъжни да ходят до града, за да си пазаруват. Сега идва въпросът: Колко библиотеки има в Студентски град? Можете ли да отговорите, защото ние не можем да се сетим. Естествено, без да броим библиотеките в университетите.

Та, при толкова много „наслади и забавление“ как да се учудваме на побоищата. Те са съвсем нормални, за съжаление. Студентите забравят всъщност за какво са отишли там, а именно, за да учат.

Но, нека не бъдем толкова критични и да завършим с един съвет за всички сегашни и бъдещи студентти: Забавлявайте се, това са едни от най-хубавите години на човек, но все пак внимавайте и се пазете. Правите ли го, ще ги изживеете по чудесен начин!

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове