Да вържем ските на Боровец!

Да вържем ските на Боровец! - картинка 1

Не карай пил! Включително и ски...

5/Ходи ми се на ски, но не знам къде… Боровец, Пампорово или Банско… Къде, къде? Сетих се, там където има най-много барове… Значи Боровец!

Чудите се откъде знам, че там има най-много нощни заведения, сега ще Ви кажа! Зимния курорт Боровец е на чело на класацията за европейски курорти с най-много барове на квадратен километър. Това ни съобщи днес британският вестник „Телеграф".

В продължение на години има спорове кой ски курорт в Европа, освен писти, предлага и развлечение и места за пиене след каране. Новите изследвания дават окончателен отговор. Ски операторът „Кристъл" реши да разбере кой ски курорт има най-много барове на квадратен километър.

За да бъдем още по-достоверни в коментара си, ще цитираме дословно какво пише вестникът: „Французите може и да са създателите на термина „après" (пиене след каране), но българите прибраха короната.  В българския курорт Боровец има

около четири бара на квадратен километър, където бирата струва по-малко от 1 паунд по време на т. нар. „happy hour".

Няма смисъл да говорим повече за класацията и за големите курорти като Мерибел (Франция) и Пас де ла Каса (Андора), които остават на задни позиции. Ще поразкажем за т.нар.

„зимен алкохолен туризъм“ и ще се надяваме Слънчев бряг да не се засегне.

Интересно е, че сме на първо място по пиене отново. Не че има нещо лошо в това, но все пак… Може би доста „алкохолни туристи“ посещават зимните ни курорти и затова е нужно да има доста повече барове, знам ли…

Зиме, лете, пиене да има!

Всички помним репортажа на един британски журналист преди години, който показа защо англичаните идват на „почивка“ в Слънчев бряг. Помните ли думите им, грозно звъчащи пред камерата на оператора: В България е много яко, защото има евтин алкохол и много „хубави“ жени.” Статистиката говори сама:

Над 65% от чуждестранните туристите, посещаващи Слънчев бряг,  идват само заради алкохола и забавлението.

На никого не е тайна, че специално този курорт е така изграден, за да предлага именно такъв вид туризъм. Няма лошо, щом печелим,

но да оглавяваме такива класации не говори много добре за нас.

Сега и за зимните ни курорти ще се носи тази слава сред чужденците. Може би, нямаме друго какво да представим… Може би повечето чужденци не знаят, че Боровец е най-старият и най-голям планински курорт в България. Може би Рила планина няма какво друго да покаже освен баровете си. Може би никой не го интересува, че

Боровец е два пъти домакин на състезания за Световната купа по ски алпийски стил и единадесет пъти домакин на състезания за Европейската купа, последното от които бе през февруари 2014г. (слалом и гигантски слалом за мъже).

Но това са някакви незначителни факти, важното е, че има барове. Щом така се печелят туристи, тъй да бъде. Жалкото е, че младите чуждестранни туристи идват в България заради алкохола, а не заради красотата на страната ни! Защото, не може да отречем, че България е едно уникално райско кътче, в което има всичко. Само трябва някой да го оцени!

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове