Дами, модата Ви вреди!

Дами, модата Ви вреди! - картинка 1

Превърнахте ли се в жертва на тази индустрия?

Ето и дрехите, които вредят на здравето Ви

  1. Високите токчета

Забрави за нараняванията, които може да предизвикат, в случай, че паднеш или се спънеш с тях. Дори да си в състояние да ходиш правилно на обувки с висок ток часове наред, те представляват сериозна заплаха за здравето ти! Продължителното стоене в тази поза предизвиква болки във врата, раменете, гърба, както и деформиране на стъпалата, сухожилни наранявания...

  1. Джапанки

Те могат да ти навлекат ортопедични проблеми. Липсата на поддръжка на свода може да доведе до болки в ставите, прищипани нерви и лоша стойка.

  1. Дамските чанти

Колкото по-голяма е дамската ти чанта, толкова повече се изкушаваш да прибираш в нея всякакви ненужни предмети. Това спомага за изкривяването на тялото ти, когато я носиш, болките в гърба...Залагай на модели среден размер и поддържай минималко количество предмети вътре.

  1. Сутиените

70-80% от жените носят неправилен размер на сутиена, което може да доведе до редица здравни проблеми. Освен болки във врата, гърба и раменете, експертите твърдят, че носенето на грешен размер може да предизвика затруднения в дишането, дразнене на кожата, проблеми с кръвообръщението и увисване на гърдите.

  1. Стягащо бельо

Предизвиква истински хаос във вътрешностите! Затруднения в дишането, притискане на дебелото черво, стомаха...Болки в стомаха, заради това, че храносмилателната система не е всъстояние да функционира нормално...

  1. Синтетично бельо

Увеличава се риска от поява на бактерии и инфекции на пикочните пътища.

  1. Блузи със стегнати яки

Случвало ли ти се е без причина да получиш главоболие или замъглено зрение? Погледни с какво си облечена! Плътно прилепналите яки около врата ти могат да предизвикат това, заради липсата на приток на кръв към мозъка.

  1. Скини дънки

Вече е научно доказано, че супер тесните дънки са вредни за здравето!

 

източник:cosmopolitan.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове