Дамската чанта е вредна за вашето здраве

Дамската чанта е вредна за вашето здраве - картинка 1

Много лесно може да се разболеете от нея! Ето как:

Мъдрите мисли на Никол Ричи отекват в главата ни: "Всичко хубаво в живота е или незаконно, или неморално или вреди на фигурата ти!" Любимата ти чанта може в действителност да се окаже  вредна за твоето тяло и здраве. Виж какви биха могли да бъдат щетите, нанесени от нея, понякога дори без да забелязваш!

1. Нарушава баланса ти

Тя направо те кара да ходиш смешно! Когато носиш тежка чанта, тя променя естествената ти походка, нарушава естественото движение на ръцете и краката, докато ходиш. Ако добавиш и още една чанта, това допълнително нарушава баланса ти!

2. Вреди на гърба ти

Привеждането под тежестта на чантата ти се отразява особено на трапецовидния мускул, който се намира в горната част на раменете. Продължителното носене на тежки чанти може да доведе до спазми, болки и проблеми с гърба! Помисли за своята скованост, болезнени движения и обща липса на гъвкавост, вече знаеш от какво е!

3. Може да получиш главоболие

Мускулите на гърба и раменете са свързани с главоболието. Спазмите в гърба директно се свързват с предната част на черепа, а крайният резултат е главоболие.

4. Ще се разделиш с част от косата си

Колкото и смешно да ти звучи, ако носиш чантата си винаги на едното рамо, неизбежно е защипването на кичури коса. Веригите са най-заплашителни за твоята коса, тъй като вероятнотта да я омотаят около себе си е по-голяма. Не ни ли вярваш? Попитай твоя фризьор дали може да отгатне на коя страна носиш чантата си!

5. Пълна е с бактерии

Според проучване в дамска чанта, която не е почиствана известно време, може да има до 10 000 различни бактерии!!! Като цяло това са повече бактерии отколкото в тоалетната! Внимавай с чантата си, не я оставяй на пода, сменяй я и я почиствай през известен период от време и бъди по-внимаелна с това какво слагаш вътре. За по-сигурно може да миеш ръцете си след като ровиш в нея, не се шегуваме!

Източник: cosmopolitan.bg

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове