ДАНС да разсекрети доклада за контрабандата иска НС

ДАНС да разсекрети доклада за контрабандата иска НС - картинка 1

Агенцията обаче ще реши може ли да го направи

Да се разсекрети докладът на ДАНС за контрабандата. Това ще поиска законодателния орган от родното ФБР.

Решението е взето на днешния извънреден председателски съвет. Искането за разсекретяването дойде от червените, според които държавата не е взела мерки за противодействие на контрабандата.

Така солиден финансов ресурс не влизал в държавната хазна.

От ГЕРБ се съгласиха с мотив, че премиерът е разпоредил на МФ да се преодолеят недостатъците в сферата на събираемостта. ДАНС обаче ще реши може ли да се разсекрети информацията в доклада. 

Припомняме, вчера от БСП изтъкнаха, че са разтревожени от корупция в приходите.

От парламентарната трибуна лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че на 20 декември от БСП са поискали да се предостави информация за извършена проверка от ДАНС и от прокуратурата в приходните агенции.

Тя обясни, че на 9-ти януари 2018 г. в секретното деловодство на парламента са постъпили три документа: доклад на ДАНС, доклад на прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов.

"За съжаление законът ни забранява да си служа с имена на хора, имена на фирми и числа за злоупотреби и корупция", коментира Нинова. 

Малко по-късно на 17 януари Българската социалистическа партия внесе вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Вотът на недоверие е за провала на правителството с борбата с корупцията.

Както беше обявено по-рано, партията направи това сама, въпреки че първоначално с ДПС се водиха разговори за съвместен вот. В началото на годината от Движението обаче обявиха, че въпреки че ще дадат своя глас на неодобрение към политиката на правителството и имат критики, няма да участват във внасянето на вота на недоверие.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове