Давутоглу: Турция няма да се превръща в затвор за бежанци

Той ще обсъди с лидерите на ЕС начините за решаване на миграционната криза

1/Със своето предложение към Европейския съюз по миграционната криза Турция напълно измени правилата на играта, заяви вчера турският министър-председател Ахмет Давутоглу, преди да излети за Брюксел, за да участва в срещата за миграцията, предаде ТАСС.

"Общата атмосфера в европейското общество клонеше към необходимостта да се окаже натиск върху Турция. Но ние излязохме с честно предложение и напълно изменихме правилата на играта. Европа обсъжда не това, което Турция не е направила, а обсъжда нашата инициатива. Ние водим политика на отваряне на блокираните пътища" (за решаване на проблема с мигрантите), посочи Давутоглу.

Нашето предложение към ЕС още е на дневен ред.

Инициативата ни е ясна и честна. Тя цели пълно пресичане на нелегалната миграция, каза той. Надяваме се, че Европа ще вземе решение, което ще зарадва бежанците. Но ние няма да превърнем Турция в затвор под открито небе за бежанците, заяви премиерът. 
Той отбеляза още, че "вижда някои сложности вътре с ЕС" в дискусиите по турското предложение, но изрази "надежда на положително решение" от европейска страна.

Днес той ще обсъди с лидерите на ЕС начините за решаване на миграционната криза.

Източник: БТА

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове