ДБ с нов опит да вкара съдебната реформа в пленарна зала

ДБ с нов опит да вкара съдебната реформа в пленарна зала - картинка 1

Според десницата време за свикване на такова има

Демократична България прави втори опит за насрочване на извънредно заседание на парламента утре, 14 септември, на което да бъдат разгледани закриването на спедсъда и спецпрокуратурата и законопроектът за Висшия съдебен съвет.

Според десницата време за свикване на такова има, тъй като президентът обяви, че ще разпусне Народното събрание в четвъртък, 16 септември.

Подготвяме ново искане за свикване на заседание в утрешния ден, защото има няколко важни законопроекта, които са пред второ четене и би било добре Народното събрание да ги приеме. Единият от тях е за Бюрото за защита на свидетелите. Добре е депутатите да влязат в зала поне за тези проекторешения, които са пред второ гласуване. Иначе ще се окаже, че това НС се е събрало само, за да промени бюджета и да осигури служебното правителство на президента”, заяви ген. Атанас Атанасов.

В петък, когато депутатите гласуваха окончателно актуализацията на бюджета за 2021-ва година, ДБ поиска извънредно заседание в понеделник, 13 септември. Тогава трябваше да се гласуват предложените от тях реформи в правосъдието. ДБ успя да събере повече от необходимите по правилник 48 подписа (1/5 от народните представители). Председателят на Народното събрание Ива Митева ("Има такъв народ") обаче отказа да насрочи заседание с мотива, че между петъчното и понеделнишкото заседание няма да са изминали необходимите 72 часа, в които депутатите да се запознаят със съдържанието на доклада.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове