Децата, които пият пълномаслено мляко, са по-слаби

Децата, които пият пълномаслено мляко, са по-слаби - картинка 1

Освен това тези деца имат по-високи нива на витамин D

Децата, които пият пълномаслено мляко, са по-слаби, защото то ги засища и не похапват непрекъснато, съобщи в. "Дейли мейл".

Освен това тези деца имат по-високи нива на витамин D, който е мастноразтворим. Ниските му нива се свързват с отслабване на имунната система, емоционална нестабилност, депресия, безпокойство и слаби кости.

Учени от болницата "Сейнт Майкълс" в Торонто са наблюдавали 2745 деца на възраст от две до шест години, които са пиели мляко със съдържание на мазнини 3,25 процента, и 1 или 2 процента. Те са разговаряли с родителите им, измервали са височината и теглото им и са изследвали кръвта им.

Резултатите показват, че децата, които пият нискомаслено мляко, не само че не са с по-малко телесни тлъстини, но и имат по-ниски нива на вит. D. Това е двоен недостатък за обезмасленото мляко.

Здравните власти в САЩ и Канада препоръчват децата над две години да пият по две чаши полуобезмаслено мляко на ден, за да бъде намален рискът от напълняване. За 30 години обаче случаите на затлъстяване сред децата в Канада са се утроили, въпреки че консумацията на пълномаслено мляко е намаляла наполовина.

Източник: БТА

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове