Делото срещу ЛиЛана пак не тръгна, търси се нов адвокат

Делото срещу ЛиЛана пак не тръгна, търси се нов адвокат - картинка 1

Бившата певица е обвиняема за неправомерно усвояване на пари от еврофондове по проекти на икономическото министерство.

Делото срещу бившата певица Лиляна Деянова-ЛиЛана отново не тръгна. Заседанието бе отложено за втори пореден път. Причината този път е, че Деянова поиска нов адвокат. Досега тя бе защитавана от Николай Хаджигенов. Той стана депутат от "Изправи се! Ние идваме!" и ЛиЛана обясни, че вече трудно се свързва с него. Тя допълни и че преди дни прокуратурата косвено я свързала със санкции по закона "Магнитски" и затова имала нужда от нова защитна стратегия.

Деянова е смятана за близка до хазартния бос Васил Божков, който попадна в списъка на санцкионираните заедно с бившия депутат Делян Пеевски и още четирима души. Самата тя винаги е отричала подобна близост. Деянова твърдеше, че по време на разпитите ѝ разследващите непрекъснато я питали за Божков. Делото срещу нея започна след като Божков попадна на мушката на прокуратурата.

Бившата певица е обвиняема за неправомерно усвояване на пари от еврофондове по проекти на икономическото министерство. Заедно с нея към отговорност бяха привлечени брат ѝ Александър Деянов-Скилър, който също е музикант и бизнес-партньорът ѝ Мартин Димитров.

Сепцсъдът се съгласи на ново отлагане на делото, но предупреди, че то ще бъде последно. Ако на следващото заседанието Деянова не се яви с адвокат, ще ѝ бъде назначен служебен. Та поиска няколко седмици. Делото бе отложено за 21 септември.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове