Делян Пеевски все пак се появи в кампанията

Делян Пеевски все пак се появи в кампанията - картинка 1

Хората искали просто да се докоснат и снимат с един от най-влиятелните хора в държавата, пише в прессъобщението на ДПС

Вторият в евролистата на ДПС Делян Пеевски се появи в предизборната кампания. Според съобщение на фейсбук страницата на младежкото ДПС във Велинград той е участвал в благотворителна вечеря за жителите на село Пашови, организирана от областното ръководство на партията в Пазарджик.

Вечерята е по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан. В съобщението се посочва, че той е уважил за поредна година празничната вечеря и лично е поздравил жителите на село Пашови.

Делян Пеевски не се е появявал публично от 19 април 2017 г., когато бе конституирано 44-ото Народно събрание. Той не ходи на работа в парламента и не присъства на представянето на листата на движението. Според полетни данни, публикувани от сайта "Биволъ", до края на 2018 г. той често е летял до Дубай .

Пеевски бе кандидат за евродепутат и през 2014 г., но се отказа. По неофициална информация това е станало заради възражения от страна на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) - политическото семейство, в което ДПС членува. Официално либералите казват, че не обсъждат кандидатите на партиите членки.

Делян Пеевски все пак се появи в кампанията

© Фейсбук/МДПС

Сред гостите на вечерята във велинградското село Пашови са били Камен Костадинов от Централното оперативно бюро на ДПС, депутатът Сергей Кичиков, областният председател на ДПС Юмер Хамза, общинският лидер на партията Исмаил Моллов, кметовете и общинските съветници от общината от ДПС.

По-късно Пеевски е посетил и селото Света Петка, където според публикуваната информация повече от час е разговарял "по приятелски" с хората.

"Мнозина искаха просто да се докоснат и снимат с един от най-влиятелните хора в държавата, утвърден политик, човек истински обичан и уважаван от своите избиратели", се посочва в съобщението.

В разговора си с хората в Пашови и Света Петка Делян Пеевски е поставил акценти върху значението на предстоящите в неделя избори за представители на Европейския парламент.

Делян Пеевски все пак се появи в кампанията

© Фейсбук/МДПС

"Всички знаем, че бъдещето на една нация са младите хора. Именно затова ние от ДПС излизаме пред вас на тези избори с листа от млади, успешни и доказали се хора. И знам, че вие ще ни подкрепите, като в неделя гласувате с №20 в интегралната бюлетина за Движението за права и свободи", се посочва в съобщението.

Очаква се т.нар. Централен лъч на ДПС да бъде на предизборни срещи във Велинградско днес.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове