"Демократична България" издига за кмет на София арх. Борислав Игнатов?

"Демократична България" издига за кмет на София арх. Борислав Игнатов? - картинка 1

Съдия Методи Лалов можe да води листата

Арх. Борислав Игнатов е името, което се очаква “Демократична България” да обяви като кандидат за кмет на София на 15 август, пише Клуб Z.

Вчера се е провел председателски съвет на коалицията. Решенията от него няма да бъдат обявени преди датата. 

 

Вероятно в кампанията на демократичната общност ще се включи и бившият вече съдия Методи Лалов.

Очакването е той да е в листата за общински съветници на коалицията. Един от вариантите е той да е начело. Самият Лалов обяви преди няколко дни пред бТВ, че не би изключил вариант и да е кандидат за кмет, след като напусна съдебната система. Според източници от "Демократична България" магистратът е другият вариант за кампанията на коалицията.

Оставката на съдия Лалов от съдебната система трябва да бъде гласувана на извънредно заседание на съдийската колегия на ВСС утре. От 2012 г. до декември 2016 г. той е председател на Софийския районен съд, но подава оставка от поста заради несъгласие с политиката на ВСС. 

 

Кой е Борислав Игнатов?

Архитект Борислав Игнатов е председател на Камарата на архитектите в България. Той е проектант с дългогодишен международен опит в градоустройството. Роден е през 1972 г. След като завършва образованието си в София работи и в Бостън, САЩ - в архитектурно бюро William Rawn Architects. През 2001 г- се мести в Ню Йорк и работи за Perkins+Will Architects. През 2006 г.  завършва Advanced Architectural Design в Колумбийския университет на Ню Йорк и е поканен да преподава там в катедрите Концептуална архитектура и Опазване на историческото наследство, гласи биографията му.

През 2007 г. основава свое архитектурно ателие Bignatov Studio New York. През 2009 г. постепенно се завръща в България и работи по интересни проекти в страната и чужбина. Носител е на множество професионални награди.

 

Наскоро Игнатов стана известен и с предложението си да се затвори в защитен саркофаг и покрие с изкуствен хълм Паметникът на съветската армия.

Повече за работата на арх. Игнатов можете да видите в сайта му bignatov.com.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове