Демократична България: Страната е в пълзяща политическа криза

Демократична България: Страната е в пълзяща политическа криза - картинка 1

В България има коалиция "Лукоил" и това е основната причина за високите цени на горивата, твърди Атанас Атанасов

Страната е в пълзяща политическа криза. Хората са тежко недоволни от новите налози, които правителството налага. Това заяви на пресконференция съпредседателят на Демократична България и лидер на ДСБ Атанас Атанасов, който изведе оценката на партията за политическата обстановка в страната.

Никой не казва каква е истинската причина за повишаването на цената на горивата. В България има коалиция  "Лукоил", категоричен бе Атанасов.

 

Веднага след посещението на Борисов в Русия беше прокаран картелният закон, с който се унищожи средния и дребен бизнес в търговията с горива, отбеляза Атанасов. ДСБ е предложила на президента да наложи вето, но това така и не се случва и по този начин монополът на "Лукоил" е концентриран изцяло, убедени са от партията.

Лидерът на "Да България" Христо Иванов изрази мнение, че с кабинета на Борисов страната е загубила своята посока. Според Иванов отговорност на политиците е да предложат рецептите, "защото това, което виждаме на улиците, е симптом".

Ако стигнем до предсрочни избори, това ще е вследствие на действията на Борисов спрямо корупционния модел на управление, смята Иванов.

"Министърът на финансите обяснява, че цените на горивата не зависели от правителството, а ние питаме - а правителството не зависи ли от "Лукойл", попита Атанасов. Нямаме нужда от правителство без обществена група, на която да се опре, допълни той.

Изпълнението на изискванията за влизането ни в еврозоната, е всъщност това, което България трябва да свърши, за да оздрави финансите си и да затвори всички дупки, през които влизат корупционни влияния, поясни Христо Иванов.

От ДБ виждат и как ДПС лансира за новия състав на контрола на СРС-та хора, които са обвързани с Доган. Новата антикорупционна комисия се превръща в бухалка за политически поръчки, категорични бяха от партията.

Две години се повтаря мантрата за стабилността, но времето изтече, категорични са от ДБ. Кабинетът бил пасивен наблюдател на случващото се и в международната икономика. 

"Имаме нужда от план за бъдещето", акцентира Владислав Панев от "Зелените".

"КФН публикува нескопосан текст с наредбата бонус-малус, а секторът е изправен пред катастрофа. Доверието във властта е нулево", посочи той.

ДБ е готова да предложи мерки и програма за дълбоки реформи и ще търси политическа подкрепа, както и отговорност за управлението на публичните финанси и сектор Сигурност.

Имаме коалиция, има обединение по конкретни теми и ясни политики в дясното пространство с център Демократична България, посочи Христо Иванов, подкрепяйки издигнатата кандидатура на Светослав Малинов за евродепутат на предстоящите избори за ЕП.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове