"Демократична България": Три големи строителни компании са финансирали протеста вчера

"Демократична България": Три големи строителни компании са финансирали протеста вчера - картинка 1

компаниите ГБС, "Хидрострой" и Джи Пи Груп АД са внесли извънредно по 20 хил. лв. в Камарата на строителите

В рамките на седмицата, предшестваща протеста в сряда, организиран от Камарата на строителите в България, компаниите

ГБС, "Хидрострой" и Джи Пи Груп АД са внесли извънредно по 20 хил. лв. в професионалната организация. Това се казва в позиция на извънпарламентарното обединение "Демократична България", в което влизат ДСБ, "Да, България" и партия "Зелените".

 

Според обединението тези фирми, които получават големите обществени поръчки и са силно приближени до всяка власт, са организирали фалшив протест, за да окажат подкрепа на управляващите. В позицията се напомня, че в деня на протеста правителството обяви, че пренасочва 1.3 млрд. лв. от бюджетния излишък именно за строителството.

"Сегашното ръководство на Камарата е превърнало организацията в присъдружна на властта чрез своите позиции в нейна подкрепа по отношение на скандалите с ремонта на ул. "Граф Игнатиев", трагедията край Своге и други.
Свидетели сме на класическо срастване на политическа с икономическа власт – характерно за авторитарни режими, които използват разпределянето на публични средства, за да укрепват управлението си", се казва в позицията.

Строителната камара протестира заради критиките срещу бранша за некачествено строителство и настояването на БСП за проверки на пътните ремонти. Така според камарата се уронвал престижът на българските строители. Камарата настоя многократно браншът да не се използва за политически цели.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове