Деница Сачева: С прости думи Георги + Бойко = ВИ (вечни интереси)

Деница Сачева: С прости думи Георги + Бойко = ВИ (вечни интереси) - картинка 1

Вари ги, печи ги, хващай ти само в единия край – те са си партньори, никога противници

"Вземете един квадрат. Погледнете го отгоре – ще видите четирите му страни. Хванете го за единия край и го провисете надолу – ще го видите като ромб. Сгънете го и ще се получи триъгълник. Сложете го на нивото на очите си и ще го видите само като права линия. Гледната точка сменя образа, но не и предмета. Той си остава квадрат.
Само до преди няколко часа изглеждаше, че Патриотичния фронт ще напусне правителството. Изглеждаше като че ли Борисов няма полезен ход освен да рискува стабилността в името на правата на гражданите. (Не се смейте, ако обичате.)
Кой да му помогне в такъв труден момент? Кой? Ако не Първанов?
Кратката хронология е следната:
Кой направи Борисов генерал?
Кой помогна на Борисов от кмет да стане министър – председател срещу сделката през 2006 г. Борисов да не се кандидатира за президент, а Първанов да може да получи втори мандат? Някой от нас не са забравили как Борисов излъга Костов, че ще подкрепи Неделчо Беронов, а срещу това ДСБ не катурна столичния кмет от стола му при явно нарушение на закона. Разбира се, Борисов излъга Костов, за да помогне на Първанов.
Кой отслаби БСП преди две години като я разцепи и помогна Борисов да излезе от опозиция и по-лесно да събори правителството на Орешарски?
Все примери за взаимноизгодно партньорство между Георги Първанов и Бойко Борисов.
Вари ги, печи ги, хващай ти само в единия край – те са си партньори, никога противници.
Плановете на единия никога не са пречели на плановете на другия. Дори напротив взаимно си изпълняват целите.
И така – правителството няма да падне. АБВ не е част от коалицията – нали помните? Те имат споразумение само с ГЕРБ. Нали не сте повярвали на Румен Петков, че АБВ са обидени, че не били поканени на обсъждането на Изборния кодекс? Бас ловя, че това е било предварително договорено.
АБВ набира точки, че е в реална опозиция. АБВ не може да остави само на Корнелия Нинова да завземе лявото опозиционно говорене.
Калфин трупа точки пред левия и центристкия електорат , вероятно се готви пак за кандидат – президент. Да не говорим, че лично се спасява от това един ден да носи отговорност за абсурдното предложение на Горанов за национализация на втория пенсионния стълб. Изобщо Калфин цял живот под дъжд от власт сух е ходил.
С прости думи Георги + Бойко = ВИ (вечни интереси) Вечната любов е само за Москов. (извинявайте, накрая просто не се сдържах"

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове