Деница Златева: Няма да крепим кворума

Деница Златева: Няма да крепим кворума - картинка 1

В лицето на БСП протестиращите хора имат партньор, който ще отстоява исканията им в парламента

"Няма да крепим кворума. БСП ще влиза в зала когато се гледат нашите законопроекти." Това заяви пред bTV зам. председателят на БСП Деница Златева.

По думите ѝ в лицето на БСП протестиращите хора имат партньор, който ще отстоява исканията им в парламента. "БСП се солидилизира със социалните искания на гражданите", подчерта Златева. Тя е категорична, че левицата не стои зад протестите, като е сигурна, че те няма да стихнат лесно.

Зам. председателят на БСП припомни, че през 2013 г. и сега отново по време на правителството на Борисов хората са на улицата.

Според нея има сериозни разминавания между усещането на управляващите за състоянието на страната и усещането на гражданите. Златева заяви, че се надява да има предсрочни парламентарни избори, като те може да са заедно с евроизборите.

Тя коментира и темата с подаването на оставката на Валери Симеонов, като подчерта, че той не я е подал с разбирането, че е обидил майките на деца с увреждания.

По отношение на сътресенията в малката коалиция, Деница Златева изтъкна, че това, което обединява патриотите и може да запази единството им, е да останат на власт.

"Коалицията на обединените патриоти се тресе от вътрешни противоречия", допълни тя.

Зам. председателят на БСП даде оценката си и за отношенията между президента и управляващите.

Златева е убедена, че тази битка не е приятна за Борисов, тъй като той не е свикнал от другата страна на "Дондуков" да има силен президент.

"Смятам, че президентът е изключително последователен в своите действия", отбеляза тя. 

Според нея хората са му гласували доверие, защото в негово лице са видели носителят на новото, човекът, който не е опетнен от политиката и умее да отстоява позициите си.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове