Депутат напусна ГЕРБ в края на мандата и стана независим

Депутат напусна ГЕРБ в края на мандата и стана независим - картинка 1

"Предизборна" ваканция за 44-ия парламент от 8 март

Десетина дни преди 44-ото Народното събрание да излезе в "предизборна" ваканция и съвсем преди края на мандата му на 26 март, депутат от ГЕРБ се обяви за независим. 

Това е Владислав Николов, народен представител от Плевен, при това с опит - член е и на 43-ия, преди това и на 42-ия парламент. Част е от комисията по бюджет и финанси и на комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Мотиви за напускането му на ГЕРБ не бяха съобщени, самият той още не е обяснил решението си. 

Парламентът си гласува и старт на "предизборна" ваканция от 8 март - тоест последното реално заседание ще е на 5 март, петък. От тази дата до 25 март депутатите ще се събират само извънредно, ако не наложи. Парламентарният контрол няма да прекъсне съвсем, но ще е само в писмена форма, гласи още решението. Народните представители няма да имат право да ползват служебни автомобили по време на предизборната кампания. Официално тя започва на 5 март. 

Последното заседание на 44-ия парламент ще е в деня преди края на мандата по конституция, а той е 26 март. Тогава депутатите ще се съберат само, за да се разпуснат. 

Настоящият състав на Народното събрание е едва четвъртият от 1990 година, който изкарва пълния си 4-годишен мандат. Това е първият пълен мандат на ГЕРБ, въпреки че партията, начело с лидера и и премиер Бойко Борисов, управлява за трети път. Преди това мандатите си завършват 36-ото, 37-ото и 38-ото Народно събрание, по време на които управляват правителствата на Иван Костов, Симеон Саксколбургготски и Сергей Станишев.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове