Десет филма за дъждовни дни

Предлагаме Ви няколко идеи

Мрачно, мокро и кално, цял ден вали – не е за разходки! Но пък с топла напитка, любимата пижама, може и някоя ароматна свещ и списък със страхотни филми, моментът е идеален за кино маратон. И какво да гледаме, ако не филми, които ще ни разведрят и ще отвлекат мислите от ужасното време навън(а такова тепърва ни предстои). Предлагаме ви няколко идеи!

Полунощ в Париж

 

 

 

 

Може би е твърде слабо да кажа просто романтична комедия. „Полунощ в Париж“ е невероятен за мрачните дъждовни дни – плотът е далеч по-дълбок, отколкото си представяме. Със сигурност ще допадне на литературните фенове и феновете на красивите романтични истории.

Да хванеш крадец

 

 

 

 

Ако не сте гледали филм с Кари Грант, тропащият по прозореца дъжд, мракът вместо дневна светлина, ароматния чай и меките завивки създават идеалната атмосфера да го направите. А когато добавим и майстора на жанра Алфред Хичкок, Кари Грант и Грейс Кели в главните роли, получаваме фина комедия и плот с неочаквани обрати, които водят до увлекателна кулминация.

Дяволът носи Прада

 

 

 

 

Добър момент да се насладим на леко филмче, което ни напомня, че трябва да преследваме мечтите си и да имаме силата да бъдем себе си. Мерил Стрийп и Ан Хатауей са впечатляващ тандем, който ще ви достави удоволствие в „Дяволът носи Прада“.

6 дни, 7 нощи

 

 

 

 

Ан Хечи и Харисън Форд си партнират тук, за да ни представят историята на двама души, които се мразят, но по стечение на обстоятелствата се озовават на самотен остров. Само след седмица обаче двамата ще променят отношението си един към друг.

Добра година

 

 

Сигурно не сте свикнали да гледате филми на Ридли Скот, пълни с нежност и романтика, но този се е получил отлично. Особено когато добавим играта на Ръсел Кроу и Марион Котияр. И Прованс. Британски инвестиционен брокер пристига в Прованс, за да продаде наследеното от него шато, но там съдбата ще го накара да осъзнае, че не всичко в живота е задвижвано от жаждата за печалба.

Френска целувка

 

 

 

 

Една от най-очарователните романтични комедии от 90-те. И Мег Райън! Една американка ще отлети за Париж, за да се изправи срещу неверния си годеник, без да подозира, че ще попадне на очарователен мошеник, който ще промени живота ѝ.

Корабокрушенецът

 

 

 

 

Изключителна роля на Том Ханкс. След самолетна катастрофа служителят на FedEx се озовава на самотен остров, където му се налага да преодолее ментални и физически предизвикателства, за да оцелее. А когато се връща в цивилизацията, открива, че годеницата е продължила напред и има нов човек до себе си.

Телма и Луис

 

 

 

 

Превърнал се в ненадмината класика, „Телма и Луис“ си остава един от най-добрите „момичешки“ филми. Сюзън Сарандън и Джина Дейвис си партнират, за да пресъздадат на екран Телма и Луис, които тръгват на пътешествие – но това, което е започнало като приключение, се превръща в опит за бягство от полицията.

Дневникът на Бриджит Джоунс

 

 

 

Няма как да пропуснем супер популярния „Дневникът на Бриджит Джоунс“, където си партнират Рене Зелуегър, Хю Грант и Колин Фърт. Бриджит е 30-годишна пухкава, необвързана дама, която се стреми да направи кариера и да открие мъжа на мечтите си.

Филмите от поредицата за Варг Веум

 

 

 

Ще „поразваля“ селекцията от най-добрите филми, които подхождат идеално на лошото време, като добавя и едно предложение от Норвегия. Топлината на леглото и чашата ароматен чай, запалената свещ, лично на мен ми създават настроение да гледам мрачни филми, чието действие е ситуирано в студено време. Някак тогава си мисля, че студът е само на екран, а аз съм си вкъщи на топло. Не посочвам конкретно заглавие, защото намирам цялата поредица за перфектна за гледане. Филмите са екранизации на романите на норвежкия писател Гюнар Столесен, а главният герой е частният детектив Варг Веум, изигран от Тронд Еспен Сейм, който се справя блестящо. Любителите на скандинавски трилъри ще харесат и кино версиите на кримките на Столесен. А да не споменавам и изумителните пейзажи, на които също ще се насладите.

***

източник: beu.bg

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове