Дилма оцеля, няма да има импийчмънт

Дилма оцеля, няма да има импийчмънт - картинка 1

Шефът на бразилския парламент отмени процедурата

Действащият председател на долната камара на бразилския парламент отмени процеса по импийчмънт срещу президента Дилма Русеф и призова за повторно гласуване в камарата, съобщава Reuters.

Парламентарният шеф, който пое поста през миналата седмица, уточнил, че има процедурни пропуски в гласуването, провело се на 17 април в долната камара на парламента. В това гласуване обвиненията срещу Русеф, които биха довели до импийчмънт, бяха приети за основателни.

След гласуването на долната камара, процесът по импийчмънт отиде в Сената, където

миналия петък сенатска комисия препоръча левият президент да бъде разследвана от двете камари на парламента за нарушаване на бюджетните закони.

В прессъобщение шефът на долната камара на парламента посочва, че процесът по импийчмънт трябва да бъде върнат отново в долната камара.

Остава неясно дали решението на председателя на парламента може да бъде отменено от Върховния съд, Сената или мнозинството в долната камара.

Бразилските финансови пазари рязко се сринаха след обявяването на изненадващото решение на председателя на парламента.

Русеф, която отрича всички обвинения, се бори за политическото си оцеляване вече няколко месеца, като опозиционни депутати настояват агресивно за нейното сваляне от поста.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове