Динята и гроздето пазят от слънцето

Динята и гроздето пазят от слънцето - картинка 1

Зеленият чай, зехтинът и сьомгата също помагат

Всички знаят, че когато се излагаме на слънце, трябва да мажем кожата си със слънцезащитен продукт с висок фактор на защита. Не по-малко важно обаче е да предпазим кожата и организма си от вредните ултравиолетови лъчи с помощта на определени продукти.

На първо място това е зеленият чай. Той е богат на полифеноли – вещества, които съдържат антиоксидани, а те играят голяма роля в защитата от слънчевите лъчи.

Полифенолите предпазват от външни и вътрешни изгаряния. След зеления чай се нарежда горчивият шоколад. Натуралният горчив шоколад, а не млечният, предпазва кожата от изгаряне.

Флавонолите в него помагат да се излекува лющещата се кожа, която се появява след въздействието на ултравиолетовите лъчи. За максимална защита изяждайте 50 г натурален шоколад дневно или изпивайте чаша какао.

Броколите също помагат да се справим с проблеми, породени от слънцето. Хапвайте броколи поне веднъж съдмично и шансът ви да почервенеете на плажа като скарида намалява.

Доматите помагат на кожата да се бори със свободнте радикали. Те са добра алтернатива на броколите, които далеч не са любимият зеленчук на повечето хора.

Доматите съдържат каротеноиди, които в съчетание със зехтин попадат в организма ви и ви предпазват от слънчевите лъчи. Полезни вещества, които се борят с вредното влияние на слънцето, съдържа и динята.

Тя е пълна с ликопен, кото защитава кожата от изгаряне. Той действа като вътрешен слънцезащитен крем и увеличава способността на тялото ви да се бори с вредната радиация.

Хапвайте редовно сьомга, и омега3-мастните киселини ще заредят организма ви с устойчивост към възпаления на кожата. Освен сьомгата са полезни в това отношение скумрията и пъстървата.

Зехтинът предпазва от слънцето и често влиза в състава на слънцезащитните кремове и лосиони. Той съдържа витамин Е, който се бори със свободните радикали. Освен за мазане той е идеален и като добавка в салати и ястия.

Гроздето е богато на антиоксиданти, които се наричат катехини. Те се борят със свободните радикали преди да атакуват здравите клетките на кожата. Освен това намаляват възпалението и хиперпигментазията, свързани с дългия престой на слънце.

 

Източник: zdravoslovnohranene.com

/35

Facebook Коментари

Коментирай

След изборте на 2 октомври 2022г. 48 НС ще успее ли да излъчи редовно правителство?

Блогове