Международен ден на спортния журналист

Международен ден на спортния журналист - картинка 1
Международен ден на спортния журналист - картинка 2
Международен ден на спортния журналист - картинка 3
Международен ден на спортния журналист - картинка 4
Международен ден на спортния журналист - картинка 5
Международен ден на спортния журналист - картинка 6
Международен ден на спортния журналист - картинка 7
Международен ден на спортния журналист - картинка 8

Подбрахме най-важните събития, случили се на днешния ден в историята

Днес е вторият ден от месец юли. 184-ят ден от годината. Ден, в който са се случили не малко неща, ден изпълнен с емоции, със събития ... Днешният ден, като всеки друг е специален.

Ето кои са и най-важните събития, случили се на тази паметна дата:

Днес е Международният ден на спортния журналист. Отбелязва се от 1995 година по инициатива на Международната асоциация на спортната преса. Честит празник, колеги журналисти! :)

Световен ден на неидентифицираните летящи обекти (НЛО). През 2001 година Хактан Акдоган, създател на Международния музей на НЛО в Истанбул, Турция, публикува предложение за честването му. Годишнина от инцидента в Розуел, САЩ (юни – юли 1947), където е намерено катастрофирало НЛО.

На 2 юли 1954 година започва да функционира телевизионна мрежа Евровизия, в която България се представя с всяка следваща година все по-добре.

В далечната 1962 година, на 2 юли, В Арканзас е открит първият магазин от най-голямата в света верига от хипермаркети Уолмарт.

На 2 юли 2003 година МОК избира Ванкувър, Канада, за домакин на Зимни олимпийски игри 2010.

2 юли 2004 година, Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) приема Пакистан, като 24-ти член.

Линдзи Дий Лоън, родена на 2 юли, 1986 година е американска актриса, модел и поп певица. Лоън започва своята кариера като манекен за реклами в списания и в телевизията. На 10 годишна възраст, тя стартира актьорската си кариера с участието си в сапунена опера, след това на 11 години прави своя филмов дебют като изиграва двете близначки в римейка на филма „Капан за родители“ (Parent Trap) през 1998. Заради Линдзи Лоън през 2001 година Аарън Картър напуска Дъф.

Нострадамус е латинизираното име на един от най-известните пророци и астролози в света. Истинското му име е Мишел дьо Нострадам. Най-известният му труд е „Предсказания“ (Les Propheties), първото издание на който излиза през 1555. От публикуването на книгата, която често е била преиздавана до неговата смърт, Нострадамус постига вниманието на пресата, която му приписва предсказването на множество важни световни събития. Починал е на 2 юли 1566 година.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове