Денят, в който Джим Морисън каза "Сбогом" на света

Денят, в който Джим Морисън каза "Сбогом" на света - картинка 1
Денят, в който Джим Морисън каза "Сбогом" на света - картинка 2
Денят, в който Джим Морисън каза "Сбогом" на света - картинка 3
Денят, в който Джим Морисън каза "Сбогом" на света - картинка 4
Денят, в който Джим Морисън каза "Сбогом" на света - картинка 5
Денят, в който Джим Морисън каза "Сбогом" на света - картинка 6

Подбрахме най-важните събития, случили се на днешния ден в историята

Днес е третият ден от месец юли. 185-ят ден от годината. Ден, в който са се случили не малко неща, ден изпълнен с емоции, със събития ... Днешният ден, като всеки друг е специален.

Ето кои са и най-важните събития, случили се на тази паметна дата:

На 3 юли 1985 година Състои се премиерата на филма Завръщане в бъдещето в САЩ.

Джеймс Дъглас „Джим“ Морисън е американски певец, писател и поет. Роден е в Мелбърн, Флорида. Познат е преди всичко като вокалист и текстописец на състава Дъ Дорс, а също така и като един от най-харизматичните изпълнители в историята на рока. Автор е на няколко стихосбирки и късометражни филми.Заема 47-ма позиция в класацията на списанието Rolling stone на 100-те най-добри певци за всички времена.Той е съосновател и основен вокалист на групата Дъ Дорс (The Doors). Умира на 3 юли 1971 година, само на 27 години в Париж, Франция. Обстоятелствата около смъртта му и тайното му погребение са предмет на постоянни слухове и различни теории.

На 3 юли 1890 година Айдахо става 43-я щат на САЩ.

През 1915 година в Турция са пуснати в обръщение първите банкноти.

Франц Кафка е сред най-значимите немскоезични писатели на XX век. Франц Кафка е роден в Прага (Австро-Унгария) в семейството на търговец от еврейски произход. Бащата, Херман Кафка (1854–1931), е домашен тиранин, изпълнен с презрение към литературните начинания на своя син.Той е роден на 3 юли в село край град Писек, повечето жители на което са чешкоезични евреи.

Том Круз, с рождено име Томас Круз Мейпотър IV, е американски актьор и продуцент, смятан за една от най-големите филмови звезди в наши дни. Роден е в Сиракюз, САЩ на 3 юли 1962 година. Том Круз има три сестри и през детските му години неговото семейство често пътува. Още преди да навърши 15 той сменя повече от 10 училища в САЩ и Канада. Когато е на 14 години семейството му се заселва за постоянно в Ню Джърси.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове