a_blond.png

Целуни ме!

Целуни ме! - картинка 1
Целуни ме! - картинка 2
Целуни ме! - картинка 3
Целуни ме! - картинка 4
Целуни ме! - картинка 5
Част от водачите на Конституционния блок в Шуменския затвор през февруари 1923 година
Целуни ме! - картинка 6
Целуни ме! - картинка 7
Целуни ме! - картинка 8
Целуни ме! - картинка 9

Подбрахме най-важните събития, случили се на днешния ден в историята

Днес е шестият ден от месец юли. 188-ят ден от годината. Ден, в който са се случили не малко неща, ден изпълнен с емоции, със събития ... Днешният ден, като всеки друг е специален.

Ето кои са и най-важните събития, случили се на тази паметна дата:

Целувката си има свой собствен ден и той се отбелязва на 6 юли. Световният ден на целувката за първи път се празнува във Великобритания през 1988 година. За значението на целувката са изречени много нежни и мъдри обяснения. Целувката на двама влюбени е в основата на творчеството на най-великите музиканти, художници, но и на много учени.

Как се е появила целувката?

Авторът на първата целувка не е идентифициран. Тя не е изобретение като телефона или електричеството. Не е кръстена и на човека, оставил първи мокра следа от целувка на бузата на половинката си.

На 6 юли 1785 година доларът е обявен за национална валута на САЩ.  Щатският долар, наричан също американски долар, е официалната парична единица в Съединените американски щати и основната световна резервна валута. Монетите в САЩ се секат от 1792 година от Монетния двор на САЩ. Освен тези в обращение се секат също паметни, юбилейни и инвестиционни монети.

Луи Жан Пастьор е френски химик и биолог. Един от основоположниците на микробиологията, наред с Фердинанд Кон и Роберт Кох, Пастьор остава в историята със своите забележителни открития за причините и начините за предотвратяване на много болести. Той поставя основите на имунологията, като създава първите ваксини срещу бяс и антракс, а в резултат на изследванията му е силно намалена смъртността от родилна треска. На 6 юли 1885 година Луи Пастьор прави първата ваксинация на човек, като спасява ухапано от бясно куче дете. Това бил 9-годишния елзасец Жозеф Майстер.

Част от водачите на Конституционния блок в Шуменския затвор през февруари 1923 година

Конституционният блок е коалиция на Демократическата, Обединената народно-прогресивна и Радикалдемократическата партия. Той е образуван на 6 юли 1922 година по инициатива на Андрей Ляпчев и Атанас Буров, за да обедини усилията на основните партии от демократичната опозиция срещу управлението на Българския земеделски народен съюз.

На 6 юли 1957 година Алтея Гибсон става първият чернокож атлет, който спечелва тенис шампионата Уимбълдън.

„Keep Yourself Alive“ е песен на британската рок група Куийн, която излиза на 6 юли 1973 година. Тя е написана от китариста Брайън Мей и е първата песен в дебютният албум на групата Queen (1973), както първият издаден сингъл заедно със „Son and Daughter“. „Keep Yourself Alive“ до голяма степен е игнорирана след издаването си, и не успява да влезе в нито една класация от двете страни на Атлантическия океан.

Магдалена Кармен Фрида Кало и Калдерон е мексиканска художничка, представителка на така нареченото „наивно изкуство“, известна с непокорния си дух и неконвенционалния си стил както в изкуството, така и в личния си живот. Нейното творчество е смесица от реализъм, символизъм и сюрреализъм, примесено с мексикански национализъм и фолклор. Съпруга е на известния мексикански стенописец Диего Ривера. В същото време Кало има открити любовни извънбрачни връзки, както с мъже, така и с жени. Автор е на 143 картини, 55 от които са автопортрети. Както тя, така и съпругът ѝ имат комунистически убеждения. Фрида Кало е родена на 6 юли 1907 година в дома на родителите ѝ в Койоакан, по това време обособено предградие на град Мексико.

Нанси Дейвис Рейгън е вдовица на бившия Президент на САЩ – Роналд Рейгън и влиятелна Първа дама на САЩ в периода 1981 – 1989 г. През 40-те и 50-те години на 20 век, преди да се омъжи, Нанси Дейвис е актриса. През 1952 г. тя сключва брак с Роналд Рейгън, който е директор на Гилдията на киноактьорите в САЩ и имат две деца. Тя е Първа дама на Калифорния, докато нейният съпруг е губернатор на Калифорния в периода 1967 – 1975 година.

Родена е на 6 юли 1921 година в Ню Йорк, САЩ и умира от сърдечна недостатъчност в Лос Анджелис на 6 март 2016 година, на 94-годишна възраст.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове