7 юли - Европейски ден на шоколада!

7 юли - Европейски ден на шоколада! - картинка 1
7 юли - Европейски ден на шоколада! - картинка 2
7 юли - Европейски ден на шоколада! - картинка 3
7 юли - Европейски ден на шоколада! - картинка 4
7 юли - Европейски ден на шоколада! - картинка 5
7 юли - Европейски ден на шоколада! - картинка 6
7 юли - Европейски ден на шоколада! - картинка 7
7 юли - Европейски ден на шоколада! - картинка 8
7 юли - Европейски ден на шоколада! - картинка 9

Подбрахме най-важните събития, случили се на днешния ден в историята

Днес е седмият ден от месец юли. 189-ят ден от годината. Ден, в който са се случили не малко неща, ден изпълнен с емоции, със събития ... Днешният ден, като всеки друг е специален.

Ето кои са и най-важните събития, случили се на тази паметна дата:

Европейски ден на шоколада!!!! ОХА! На този ден през 1550 година от Америка в Испания е доставена първата партида шоколад.

Тази дата е избрана от Европейския съюз за честване на неофициалния шоколадов празник. Ацтеките са първите хора в света, които правят шоколад. Те го наричат храна на боговете.

Един от националните празници в Япония е Танабата или още както е известен като „Празникът на звездите”. Звездният фестивал се базира на събития от китайска легенда, в която двама влюбени, двете звезди – Алтаир и Вега, или „пастира” и „тъкачката”, които са разделени от линията на Млечния път се срещат веднъж годишно и това става точно на 7 юли или в “нощта на седми”.

Ерес е название, с което християнската църква характеризира религиозните учения, отклоняващи се от официалната догма.  Света Жана д'Арк, известна още като Орлеанската дева, е национална героиня на Франция и светица на римокатолическата църква. На 7 юли 1456 година при повторно разглеждане Жана д'Арк е оправдана от обвинението в ерес 25 години след екзекуцията ѝ.

Колумбийският университет е най-старото висше училище в щата Ню Йорк и петото най-старо висше учебно заведение в САЩ изобщо. Той е основан през 1754 година, открит е на 7 юли под името „Колеж на краля“ с харта на британския крал Джордж II. Намира се в Манхатън, Ню Йорк. Колумбийският университет администрира годишната награда за журналистика „Пулицър“.

Live Earth е международен фестивал на поп и рок музиката, който се организира, за да привлече вниманието на световната общност (най-вече на политиците) върху проблемите на глобалното затопляне.

Фестивалът включва грандиозни безплатни концерти, с участието на повече от 150 световноизвестни поп изпълнители, които се състояват на 7 юли 2007 година (07.07.07.) в градове и изследователска станция на всички континенти на Земята. Сред основните организатори на фестивала е бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор.

Счита се, че чрез масмедиите свидетели на събитието стават над 2 милиарда души.

 

Киро Петров Занев, известен като Бачо Киро, е български учител, книжовник, историк, читалищен деец и фолклорист. Участник в българското националнореволюционно движение. Роден е на 7 юли 1835 година в село Горни Турчета, Търновско в семейството на селския говедар Петър Филев Занев. Остава без баща на 6 години и трябва да започне работа, за да подпомогне прехраната на семейството. През 1847 година майка му, Цона Добрева, го изпраща в Батошевския манастир да учи четмо и писмо.

Анрѝ Нестлѐ, родно име Ха̀йнрих Нѐстле, е немски индустриалец, изобретател и предприемач. Основател на най-голямата компания за хранителни продукти в света - Нестле. Един от създателите на млечния шоколад. Историята е бедна на факти, що се отнася до създателя на най-голямата компания, производител на храни и напитки в света. Анри Нестле умира от сърдечен удар на 7 юли 1890 година, завещавайки на света адаптираните млека – алтернатива на майчината кърма. Той създава една корпоративна култура, която се характеризира с глобална ориентация, никакви компромиси с качеството, научно разработени храни и зачитане на регионалните особености.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове