Световен ден на човечеството - твърде много ли сме на планетата?

Световен ден на човечеството - твърде много ли сме на планетата? - картинка 1
Световен ден на човечеството - твърде много ли сме на планетата? - картинка 2
Световен ден на човечеството - твърде много ли сме на планетата? - картинка 3
Световен ден на човечеството - твърде много ли сме на планетата? - картинка 4
Световен ден на човечеството - твърде много ли сме на планетата? - картинка 5
Световен ден на човечеството - твърде много ли сме на планетата? - картинка 6
Световен ден на човечеството - твърде много ли сме на планетата? - картинка 7

Подбрахме най-важните събития, случили се на днешния ден в историята

Днес е единадесетият ден от месец юли. 193-ят ден от годината. Ден, в който са се случили не малко неща, ден изпълнен с емоции, със събития ... Днешният ден, като всеки друг е специален.

Ето кои са и най-важните събития, случили се на тази паметна дата:

Да започнем с любимият надпис в Холивуд, който си заслужава разходката дотам, дори и само за една снимка. Холивуд Боул е модерен амфитеатър в Холивуд, Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, който се използва главно за музикални представления. Той има капацитет за 17 376 души. Открит е на 11 юли 1922 година. 

ООН – Световен ден на човечеството (препоръчан да се празнува от Фонда на ООН за населението (рус.) през 1989 г., по повод раждането на 5-милиардния жител на планетата на 11 юли 1987 година)

През 1960 година е публикуван е романът "Да убиеш присмехулник" на американската писателка Харпър Ли, в който става дума за расовата несправедливост. Сюжетът се развива в американския юг и третира сериозни теми като смъртта, изнасилването и расовата дискриминация, погледнати през очите на няколко деца.

Книгата е една от класиките в американската литература и едно от най-добрите произведения на XX век. Печели награда Пулицър в 1961 година, а в следващата година по книгата е направен едноименен филм. Обявен е за най-добрия роман на XX век от американското списание Library Journal и за най-добрия роман на всички времена във Великобритания.

Историята и персонажите са донякъде базирани на живота на авторката, семейството и съседите ѝ, както и на събитията в нейния роден град в Алабама, когато тя е дете.

На 11 юли 1919 година в Холандия е въведен 8-часов работен ден. Милите те! 

Петър Константинов Дънов, наричан от последователите си Учителя или Беинсá Дунó, е български философ, основател на религиозно-философско учение, което се самоопределя като „езотерично християнство“ и окултизъм.

Учението е смятано от Българската държава за религиозно и е регистрирано от Дирекцията по вероизповеданията като отделно вероизповедание. Това учение в България е известно под името дъновизъм, а последователите му са наричани дъновисти. Самият Дънов не одобрява наименованието „дъновисти“, а последователите му се самонаричат ученици на Всемирното бяло братство Роден е на 11 юли 1864 година в България, село Хадърча, днес Николаевка, област Варна. Той е 3-то дете на свещеник Константин Дъновски и на Добра Георгиева. Негов дядо по майчина линия е чорбаджи Атанас Георгиев (1805 – 1865), български възрожденски поборник за църковна независимост. Баща му Константин Дъновски (1830 – 1918) е първият български свещеник във Варна.

Джорджо Армани е известен италиански моден дизайнер. Роден е в Пиаченца, Италия на 11 юли 1934 година. Започва да създава нови модели през 1970 година, които се продават в няколко модни къщи в Италия. през 1974 година е представена неговата първа колекция, която преминава при голям успех. Истинската слава го достига през 1975 година.

Днес той е сред водещите модни дизайнери в света, диктуващи модата на вече няколко поколения. Освен облекло, той има в колекциите си аксесоари, часовници и бижутерия.

Сред звездите на Холивуд, които се обличат в Армани, са Джулия Робъртс, Джордж Клуни, Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро, Том Круз и други.

Армани е сред първите дизайнери, забранили участието на модели с индекс на телесната маса (BMI) под 18 след смъртта на модела Ана Каролина Рестън през 2006 г. вследствие на анорексия нервоза.

Китай – Национален ден на мореплаването (празнува се от 2005 година, по повод на 600-годишнината на първата експедиция на китайския мореплавател Джън Хъ).

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове