Честит празник, гвардейци!

Честит празник, гвардейци! - картинка 1
Честит празник, гвардейци! - картинка 2
Честит празник, гвардейци! - картинка 3
Честит празник, гвардейци! - картинка 4
Честит празник, гвардейци! - картинка 5
Честит празник, гвардейци! - картинка 6

Подбрахме най-важните събития, случили се на днешния ден в историята

Днес е дванадесетият ден от месец юли. 194-ят ден от годината. Ден, в който са се случили не малко неща, ден изпълнен с емоции, със събития ... Днешният ден, като всеки друг е специален.

Ето кои са и най-важните събития, случили се на тази паметна дата:

На 12 юли 2003 година в Канада е легализирана употребата на марихуана. Пей сърце!

Медалът на честта е най-високото военно отличие в САЩ. Присъжда се за проявен героизъм във военна обстановка. Тъй като Президента на САЩ го присъжда в името на конгреса, медалът бива често наричан разговорно „конгресен медал на честта“ (Congressional Medal of Honor).

Отличието се въвежда от Ейбрахам Линкълн по време на американската гражданска война.

Днес, 12 юли, Националната гвардейска част отбелязва своя празник. Националната гвардейска част е приемник на създадената през 1879 година лична гвардия на княз Александър І Батенберг. Със създаване на държавата и встъпване в длъжност на новия княз възниква необходимостта от изграждане на специална военна част с охранителни и церемониални функции. 

Определен с Правилник за структурата, организацията и реда за използване на Националната гвардейска част, приет с Постановление на Министерския съвет 124 от 14 май 2001 година.

Уилям Хенри "Бил" Козби (на английски Bill Cosby) e американски актьор комик, продуцент и активист. Обвинен е от над 50 жени в изнасилване или неприлично поведение в сексуален аспект. Роден е на 12 юли 1937 година.

Явор Бахаров е роден в град София на 12 юли 1985 година. Завършва НАТФИЗ Кръстьо Сарафов през 2009 година в класа на професор Пламен Марков и Ивайло Христов. Участва в постановките Пухеният и Самотният Запад. Явор е брат на актьора Захари Бахаров, известен от филма Дзифт. Прочува се с ролята на Хари в българския сериал Стъклен дом. През 2013 година участва в известния американски ужас филм Плюя на гроба ти 2 в ролята на изнасилвач на младо момиче, което иска да стане модел.

Вили Арам Казасян е български джаз музикант, композитор, аранжор и пианист от арменски произход. Баща е на певицата Хилда Казасян. Роден е на 8 декември 1934 година в София. Завършва ВМЕИ (днес Технически университет) в София през 1957 г., учи и в Теоретичния факултет на Българската държавна консерватория (дн. Национална музикална академия „П. Владигеров“), който завършва семестриално. Завежда секция „Естрадно изкуство“ при СМДБ (от 1985). Диригент е на Естрадния оркестър на Комитета за телевизия и радио.

Маестро Казасян е носител на множество музикални награди, вкл. Сирак Скитник от 2005 година за цялостен принос към Българското национално радио (БНР), на чийто бигбенд е бил ръководител в продължение на над 30 години. За него казват, че е известен не само със своя огромен професионализъм, а и с артистичността си на сцената. Включва се в един от концертите на финалистите в Music Idol като диригент на бигбенда, който съпровожда изпълненията на участниците.

На 12 юли 2008 година умира в София след едноседмична кома.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове