Обичате ли желирани червейчета?

Обичате ли желирани червейчета? - картинка 1
Обичате ли желирани червейчета? - картинка 2
Обичате ли желирани червейчета? - картинка 3
Обичате ли желирани червейчета? - картинка 4
Обичате ли желирани червейчета? - картинка 5

Подбрахме най-важните събития, случили се на днешния ден в историята

Днес е петнадесетият ден от месец юли. 197-ят ден от годината. Ден, в който са се случили не малко неща, ден изпълнен с емоции, със събития ... Днешният ден, като всеки друг е специален.

Ето кои са и най-важните събития, случили се на тази паметна дата:

Обичате ли желирани червейчета?! Е, днес е техният празник, което значи, че връщат детското в нас и веднага отиваме да си закупим една голяма доза. 

На 15 юли Православната църква празнува паметта на св. княз Владимир, покръстител на руския народ. Той е владетел на най-голямото руско княжество, Киевска Рус, което е в основата на руската държава днес.

 През 2004 година Христо Стоичков е назначен за треньор на Националния отбор по футбол на България. 

 

На 15 юли 2010 година Аржентина става първата държава в Латинска Америка, която официално разрешава еднополовите бракове. 

 

Джани Версаче е известен италиански моден дизайнер на дрехи и сценични. Повлиян е от творчеството на Анди Уорхол, древноримската и древногръцка култура както и от абстрактното изкуство. Смятан е за един от най-колоритните и талантливи дизайнери на 20-ти век.

Основател е на модна къща "Versace". Първият бутик е отворен в Милано на Via della Spiga през 1978. Джани Версаче е роден в Реджо ди Калабрия, Италия, където расте заедно със своите брат и сестра Санто и Донатела, заедно със своя баща и майка шивачка, Франческа.

През 1982 г. среща модела Антонио Д'Амико (Antonio D'Amico). Двамата се влюбват и живеят заедно до смъртта на Версаче.

На 25 януари 1989 г. обявява основаването на модна къща Версаче. През 1992 г. Версаче навлиза в парфюмерийния бизнес и представя парфюмa “Versus Donna” в Милано. На 15 юли 1997 г. дизайнерът е застрелян пред дома си в Саут Бийч, Флорида. Основният заподозрян за убийството му Андрю Кънанан е намерен мъртъв в навес за лодки на плажа в Маями, на 23 юли същата година. Причината за убийството най-вероятно е хомосексуална ревност.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?

Блогове