Където приказките оживяват...

Където приказките оживяват... - картинка 1
Където приказките оживяват... - картинка 2
Където приказките оживяват... - картинка 3
Където приказките оживяват... - картинка 4
Където приказките оживяват... - картинка 5
Където приказките оживяват... - картинка 6
Където приказките оживяват... - картинка 7

Подбрахме най-важните събития, случили се на днешния ден в историята

Днес е седемнадесетият ден от месец юли. 199-ят ден от годината. Ден, в който са се случили не малко неща, ден изпълнен с емоции, със събития ... Днешният ден, като всеки друг е специален.

Ето кои са и най-важните събития, случили се на тази паметна дата:

„Дисниленд“ e името на 4 увеселителни парка по целия свят, които са собственост на компанията The Walt Disney Company.

Парковете „Дисниленд“ се намират в: Анахайм, Калифорния (1955); Токио, Япония (1983); Париж, Франция(1992); Хонг Конг, Хонг Конг (2005). Първият парк „Дисниленд“ е създаден от аниматора Уолт Дисни и е открит на 17 юли 1955 г. в Анахайм, Калифорния. Дисниленд наричат и втория парк на територията на САЩ – „Вълшебното кралство“ (Magic Kingdom) в Орландо, Флорида.

Строежа на парка в Анахайм, Калифорния започва през 1954 г. и година по-късно той е открит. Уолт Дисни използвал телевизионното шоу „Дисниленд“, за да предизвика интерес у повече хора да посетят парка.

Откриването на парка на 17 юли 1955 също било излъчено по телевизията. На този ден много неща не били в ред. На частното събитие били поканени 11 000 души, но дошли около 30 000. Тъй като асфалта по улиците бил все още нов, на много хора им залепнали обувките, дотолкова, че се наложило да ги събуят.

На 17 юли 2005 е петдесетгодишния юбилей от откриването на Дисниленд в Калифорния. На празничната церемония реч са държали губернаторът на щата Калифорния Арнолд Шварценегер, както и дъщерята на Уолт Дисни – Даян Дисни Милър.

Ангела Доротѐа Мѐркел е германски политик, лидер на Християндемократическия съюз (ХДС) от 10 април 2000. Тя е първата жена на поста Федерален канцлер, избрана на 21 ноември 2005 г. Многократно е оглавявала класацията за най-влиятелна жена на годината на списание Форбс.

Родена е в Хамбург на 17 юли 1954 г. в семейството на евангелския теолог Хорст Каснер и на учителката по латински и английски език Херлинд Каснер. През 1961 г. се записва в политехническата гимназия в Темплин. Като ученичка особено добри постижения показва в математиката и руския език. Ангела Меркел е била член на пионерската организация „Ернст Телман“ и на Съюза на свободната немска младеж. Още като ученичка решава да следва физика в Лайпцигския университет „Карл Маркс“ и през 1973 година се премества да живее в Лайпциг.

Константин Иванов Славчев, по-известен като Константин, е български поп-фолк певец, издаван от музикална компания „Пайнер“. Най-известната песен от репертоара му е „Черна роза“.

Константин Иванов Славчев е роден на 17 юли 1976 г. в гр. София. Бащата на Константин – Иван, работи в системата на МВР, а майка му Марияна е учителка. Спортът и музиката са негови увлечения от малък. Завършва спортно училище “Левски-Спартак”, а с музика започва да се занимава сериозно от 1999 г. Отбива военната си служба в ШВСМ “Левски” или т. нар. "Спортна рота" през периода 1995-96 г.

Дейвид Хаселхоф е американски актьор и певец, известен напоследък с прякора си The Hoff (Дъ Хоф). Добива популярност през 1980-те години с телевизионния сериал Knight Rider (Рицарят ездач) и с ролята на Мич Бюканън в друг телевизионен сериал – Спасители на плажа (Baywatch). Роден е на 17 юли 1952 година.

Дейвид Хаселхоф се е снимал както в киното, така и в телевизията и е играл на сцена. Той също така има няколко издадени музикални албума. Някои от неговите песни достигат номер 1 в класациите в Германия и Австрия.

Днес, също така, е и празникът на прасковеният сладолед! Бързо купувайте, бързоо!

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове