Как научихме за Мачу Пикчу - едно от новите чудеса на света

Как научихме за Мачу Пикчу - едно от новите чудеса на света - картинка 1
Как научихме за Мачу Пикчу - едно от новите чудеса на света - картинка 2
Как научихме за Мачу Пикчу - едно от новите чудеса на света - картинка 3
Как научихме за Мачу Пикчу - едно от новите чудеса на света - картинка 4
Как научихме за Мачу Пикчу - едно от новите чудеса на света - картинка 5

Подбрахме най-важните събития, случили се на днешния ден в историята

Днес е двадесет и четвъртият ден от месец юли. 206-ят ден от годината. Ден, в който са се случили не малко неща, ден изпълнен с емоции, със събития ... Днешният ден, като всеки друг е специален.

Ето кои са и най-важните събития, случили се на тази паметна дата:

На 24 юли 1911 година американският изследовател Хирам Бингъм открива в Андите считания дотогава само за легенда град на инките Мачу Пикчу.

24 юли 2001 година Симеон Сакскобургготски, който е последният цар на България, докато е дете, полага клетва за министър-председател на България и така става първият монарх в световната история, който си възвръща властта чрез демократични избори.

На днешната дата през 2005 година Ланс Армстронг побеждава за седми пореден път на Тур дьо Франс.

Дженифър Лин Лопес, още наричана Джей Ло, родена на 24 юли 1969 г., е известна американска актриса, певица, танцьорка, дизайнер, продуцент и модна икона от пуерторикански произход. Родена и израснала в Бронкс, Ню Йорк. Лопес говори английски и испански. Родителите ѝ са пуерторикански емигранти. Баща ѝ Дейвид е компютърен техник, а майка ѝ - Гуадалупе, учителка в детска градина. По-голямата ѝ сестра Лесли днес е домакиня, която обича да пее опера. А по-малката Линда, е музикален редактор и репортер в някои нюйоркски медии. Родителите им са родени в Пуерто Рико, но се срещат чак когато и двамата емигрират в Америка. Бабата и дядото по майчина линия пък идват от Европа.

24 юли 2010 година - повече от 80000 човека от цял свят записват своето ежедневие на видео и го изпращат на YouTube за инициативата Life In A Day (Един ден от живота).

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове