До 10 дни започва мигрантска криза на Балканите

Австрия затваря границите си

7/ Сърбия има готовност за справяне с последствията от затварянето на австрийската граница за бежанци. Но ние няма да позволим този проблем да се решава чрез оставането на бежанците на Западните Балкани. Това каза сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич, който участва в Международната конференция за сигурност в Мюнхен, информира БГНЕС.

Дачич съобщи, че австрийският му колега Себастиян Курц го е информирал за намеренията на властите във Виена да свикат и извънредна среща на министрите на външните и вътрешните работи от т.нар. Балкански маршрут за мигрантите на 24 февруари. Тогава, според Дачич, се очаква да започнат и първите проблеми от

затварянето на австрийската граница, както и последствията за Балканския маршрут.

"Ние с готовност очакваме тези събития. Ще имаме хуманно отношение спрямо бежанците и мигрантите, но със сигурност ще защитим националните и държавните си интереси. Няма да позволим някой да решава този проблем както той си въобразява и планира - те да останат на Западните Балкани. Това няма да бъде възможно", подчерта Ивица Дачич, цитиран от Танюг.

/30

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове