До кога ще продължава насилието над беззащитни животни в България?

До кога ще продължава насилието над беззащитни животни в България? - картинка 1
Снимка: Стела Божидарова

Вчера поредният изверг преби котката, пазител на Компаса в Бургас

Жестокият бой над най-известната бургаска котка отприщи стотици гневни коментари на потребителите в социалните мрежи. За пореден път ставаме свидетели на гавра с живот. Трудно ми е да проумея що за болен мозък би причинил подобно нещо на беззащитно животно, що за болен мозък избива своето „мъжкарство“ над толкова мило създание?

В подобна среда ли искате да съществувате? Защо се примиряваме пред насилието? Защо не се търси отговорност? Ако такова нещо се случи извън нашата страна, извършителят ще бъде заловен за отрицателно време и ще бъде наказан. В България всичко остава мираж, тънем си в тинята, в престъпността. Приятно ли е?

Нехуманност, извратения. Щом смееш да посегнеш без провокация над животно, което няма как да се защити, не си ли склонен да посегнеш и на човешки живот?

Камери из Бургас няма ли? Органите на реда няма ли да се вземат в ръце. Зоополицията съществува ли на територията на китната ни престъпна страна?

Шестгодишната котка, която миналата есен се превърна в истинска атракция, пазейки Компаса в центъра на Бургас, в момента е с множество рани. Животното е ритано в главата и по цялото тяло, получило е множество кръвоизливи, дори и в очите. Надежда, че извергът ще бъде намерен няма, все пак говорим за животно. Както се изрази едни човек „Те за хората не им пука, пък камо ли за животно.“

Реалност. Низост. Нечовечност.

В нормалния свят, далеч от тук, насилието над животни се счита за престъпление! Кога и тук ще започнат да наказват солено тези болни мозъци?

Шефът, Хачико, Пазителят на Компаса, Мърчо, Силвестът, Лео и Сивчо- това са само част от имената, с които бургазлии наричат котката, пишат от poligraff.net.

Бургазлии обичат това животинче, десетки минувачи се спират всеки ден, за да му се порадват. И ето един изверг се опитва да го убие.

Макар и бездомен, Силвестър има толкова „стопани“ и приятели, че съвсем спокойно може да бъде обявен за Почетна котка на Бургас. 

Доброволци се грижат за толкова много бездомничета, обичат ги, дават всичко от себе си, за да им осигурят нормален живот, опитват се да им намерят дом. Защо тези хора не са мнозинството...

Дано ветеринарите успеят да спасят живота му и Силвестър бъде щастлив далеч от тук!

/33

Коментари 1

  • #1
    Румяна Цочева -

    НЯКОЙ погрижи ли се за Силвестър?

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове