Добре дошли в държавата Абсурдистан!

Добре дошли в държавата Абсурдистан! - картинка 1

Ако не знаете, това е другото име на България...

5/Обикновен петъчен ден. Пускам телевизията вечерта, за да погледам малко новини и да разбера какво е станало днес. И разбирам, че 16-годишно момче застреляло свой връстник. Изциклям очи и чак не искам да повярвам. Даже се разбра, че младежът се подготвил предварително в стрелбище. В дома си стрелял 2 пъти с него, за да има опит.

А ето и малко хронология на събитията, 16-годишният младеж, който в петък простреля, 15-годишно момче, ще бъде съден и за кражбата на пистолета от чичо си, стана ясно в Софийския градски съд. Чичото му също е задържан за неправилно съхранение на оръжието си и прокуратурата ще иска постоянното му задържане. Съдът остави младежа в ареста. От доказателствата на обвинението се разбра също, че преди това тийнейджърът тормозел от 5 профила във Фейсбук доскорошния си приятел…

Дружбата им била развалена от спор за 13-годишно момиче, а след това идва и изстрелът.

Но, това са сухите факти, а нашият коментар ще придобие по-мащабни измерения. Защото, този случай, драги ми читателю, не е изключение. Свидетели сме на един постоянен криминален процес. Чуваме и виждаме всеки ден, как някой убива или пребива другия. Пресен пример може дадем с биячите от Околовръстното. Караш си съвсем нормално и заради едно натискане на клаксона отнасяш побой. Пребиват те насред пътя. По същия начин беше и случая на Тодор от Враца. Убиват те насред пътя и просто си тръгваш…

А, след това няма присъди, няма нищо, пускаме ги да си ходят дома…

Тогава какво правим? Накъде вървим? Връщаме ли се в мутренските години през 90-те, когато можеха да те убият по всяко време и на всяко място, и то за няма нищо… Къде е държавата в тези случай, къде е правосъдието… защо се случват тези неща? Какво става с българския народ? На тези въпроси отговорите се крият много дълбоко...в едно безумно управление на държавата.

„Нема такава държава“!

В конкретния случай, не може да не изкоментираме и факта, че дете убива дете. Смятайте, на какво ниво сме. Да извади 16-годишен младеж пистолета и да застреля приятел заради момиче. Може би вече българинът до такава степен се е побъркал, че ядът му се изражда в убийство. Не знаем, явно немотията и бедността увреждат психиката ни. Агресията сред учениците вече става неконтролируема. Това е проблем, който засяга всички ни.

Той няма как да бъде игнориран, нито да бъде споменаван между другото, защото виждате какво става.

Но това е, живеем в държавата на абсурдите. Престъпността вече е заложена у всеки един. Не знаеш утре какво ще се случи по сред бял ден на пътя. Дотам сме я докарали, да не вярваш на никого и да се страхуваш от собствената си сянка. И понеже сме в духа на 3-ти март, искаме да завършим своя коментар с нещо българско и да припомним идеалите на всички онези, които са дали живота си за Освобождението на България. Един от тях, знаете ли какъв е, че „народът е народ само когато е обединен“.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове