Доган предлага "всенародно правителство с хоризонт 10 години"

Доган предлага "всенародно правителство с хоризонт 10 години" - картинка 1

... и е "доволен от подаръците, които ортакът му Борисов му направи през годината"

Традиционното предновогодишно изказване на Ахмед Доган пред върхушката на ДПС предизвика буря от ирония и остроумие в социалните мрежи.

Целият текст на изказването на почетния председател на партията може да прочетете ТУК. То изобилства от странни мисловни конструкции и оригинални синоними на обикновени думи и изрази. Въпреки, че е на пръв поглед е трудно за четене и разбиране, обръщението към партийния актив очевидно може да бъде сведено до няколко прости послания. 


Ето някои от най-популярните интерпретации:

 

Ахмед Доган: 
"Към днешна дата обществото и държавата нямат нужда от предсрочни парламентарни избори. Нещо повече, дори: трябва да направим необходимото управляващите да не претърпят вътрешнопартийна имплозия".
Мдааа... Некви намеци пак... И иска всенародно правителство с хоризонт 10 години... Хм...

 

 

Доганът на Борисовата държава

Съобщението е, че Доган е доволен от подаръците, които ортакът му Борисов му направи през годината. За това няма да работи за предсрочни избори. Но предупреждава, че контролира важни корупционни процеси в управляващата коалиция, които могат да предизвикат "имплозия". Така, че премиерът да приготви "десятъка" за следващата година за да продължи състоянието на мирно съвместно съществуване между тях.
Доган предлага програмно правителство тип "Беров".
Това послание е насочено към върхушката на ДПС. Това са добре хранени хора, но искат власт. Шефът им знае това и лицемерно възбужда надеждите им, но личи, че предпочита той да продължи да контролира разпределението но порциите.
Иначе всичко е опаковано в сложни словосъчетания и купешки думи, които придават фалшив философски смисъл на обръщението. А всичко се свежда до едни големи пари, откраднати от всички нас, с които Борисов плаща на ортака си Доган за да му осигурява гърба с ДПС и ...мир да има!

 

Доган напомни за себе си с повече от същото. В това послание към народа, той за пръв път говори в качеството си на олигарх - собственик на стотици милиони.
Казаното не е нито особено оригинално, нито пробивно като мисъл. Самият Доган е аналагов политик в дигитална ера. 
Пакетирани в едно идеи, които трябва да минат за модерни, дори авангардни, а в същност са опити за спасяване на катастрофиращия модел, в рамките но който той е изобщо е някакъв фактор.
Очевидно това, че правителството му даде възможност да стане олигарх, за него не е повод за снизхождение към качеството на управление. 
Декларация за очевидното, той се стреми да стопли сърцата и на "обеднелите" депутати в ДПС, които намалиха рязко приходите си, докато Доган ставаше по-богат. Това няма как да не породи напрежение.
Вождът им дава Надежда от безперспективността.
Важното обаче е че един от главните архитекти на прехода публично призна провала на Модела и призова всички във властта да го спасяват.
Защото вече той има какво да губи - многото милиони.

 

 

Така като ми се отвори един, съвсем подозиран, но доста предозирал портал във времето, и се получава забавяне, почти спиране на темпоритъма.

И се замислям - нужно ли е да сме запознати с цялата клиширана пиянска логорея на Доган (все едно си нямаме наша, собствена, след няколко бирички), или можем - за по-неустойчивите на рискови полета в планетарен мащаб - да го сведем до екзистенциално-есенциалното:

“Пичове, другари и другарки от Де(пе)Се-то. 
Положението си е ‘бало века.
Ние обаче трябва да подкрепяме др. Живков, пардон, Борисов, на всяка цена, ‘щото си е наш.
Хлъц”

 

Всеки път като си помислите, че ви е тежко, драматично, безизходно и депресивно, се сещайте за това, че някъде там има депутати от ДПС, които отново и отново всяка Коледа трябва да търпят морфичните резонанси на Доган и да търсят неземна мъдрост в политическите му имплозии...

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове