a_blond.png

Договор с Македония? Чудесно, но хайде да не изтъпяваме от възторг!

Договор с Македония? Чудесно, но хайде да не изтъпяваме от възторг! - картинка 1
a_fuck_off.png

Нито е чудо невиждано, нито целите му са каквито ги описват в медиите, нито подписалите го имат някаква заслуга за това...

Изумително тъпа е медийната формулировка за "основната цел на историческия договор между България и Македония" - да бъде прекратена антибългарската пропаганда край Вардар...!? 
Още по-тъпо е самото вторачване в договора, като чудо невиждано, все едно основните тези в него не са формулирани още по времето на Филип Димитров...!? 

А най-тъпо от всичко е да се приписват заслугите за това подписване на сегашното тримесечно правителство, което няма пък нищо общо с процесите, направили договора възможен. 
Да припомним - ако Македония не беше внезапно озовала се в ролята на ключов играч в противопоставянето между НАТО/ЕС и Русия, нито Заев щеше да е премиер, нито Борисов щеше да ходи там по Илинден, нито българските рубладжии щяха да са част от управляващата коалиция в момента. 

***

Вчера мернах някъде едно съвсем точно определение на външната политика на това правителство - "кукувича дипломация".
Т.е. чакаш някой друг да ти свърши работата и просто "снасяш яйца" във вече готовото "гнездо"! 

***

А пък Джамбазки и Каракачанов баш да ми ходят по телевизиите и да обясняват договора, при положение, че оцеляха в политиката и са депутати само благодарение на парите на КТБ, в която акционер беше ВТБ (Външно търговската банка на Кремъл), е цинизъм на квадрат! 
Точно некадърните български "агенти" проспаха просръбската и проруската преориентация на македонското ВМРО и трудно ще повярвам, че са "спали " безплатно, предвид начина на финансиране на собствените им политически кариери! 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове