Доказано! Интелектът на детето идва от майката

Доказано! Интелектът на детето идва от майката - картинка 1

Изразът „Взех го от майка ми“ (I Got It From My Mama) не може да бъде по-точен

Когато става въпрос за IQ, изразът „Взех го от майка ми“ не може да бъде по-точен. Ново изследване, публикувано в специализираното издание Psychology Spot твърди, че хората сe раждат с някои условни „гени“, които работят различно, в зависимост от това дали идват от майката или бащата. Когато става въпрос за интелект, тези условни гени винаги идвали от  милата майчица, пише cosmopolitan.com

Въпреки, че повечето хора смятат, че „умните“ гени идват еднакво и от майката и от бащата, не такъв е случая. Гените за интелигентност се намират на хромозома „Х“ и след като жените притежават две от тези хромозоми, шансът детето да получи своя интелект от майка си, е два пъти по-голям.

Дори и баща ви да и предаде няколко от своите интелигентни гени, шансовете те да имат отражение върху вашия мозък са малки, тъй като учените установяват, че „умните“ гени работят само ако са дошли от майката. Психолозите, успокояват, че други гени, могат да имат някакво влияние, само ако са предадени чрез бащата.

Искате още доказателства? Медицински институт в САЩ, прави изследване през 1994 г., в което интервюира 12 686 млади хора на възраст между 14 и 22. Въпросите им се съсредоточават на детското IQ, раса, образование и социоикономически статус. Оказало се, че най-добрият предсказател за интелигентността на човека се криел в IQ-то на тяхната майка.

 

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове