Пълнени с ядки, залети с карамел и кленов сироп
Круши в бутер тесто пълнени с ядки залети с карамел и кленов сироп
~ Продукти:
6 твърди круши • 1, 5 чаена чаша вода • 6 с. л. захар • 2 ч.л. канела • 1 ч.л карамфил• 1 лист бутер тесто • Ядки • Кленов сироп
~ Начин на приготвяне:
Оставям бутер тестото да се разпусне на стайна температура.
Слагам две лъжица захар в тенджера да се карамелизират. Добавям водата, захарта, 1 ч. л. от канелата и ги разбърквам в тенджера на котлона.
Обелвам крушите, почиствам ги от семките, като издълбавам дупка от долу. Поставям ги в кипящата смес за около 15 минути. Не изхвърлям сиропа, в който са се варили крушите. След като се охладят, ги пълня на мястото на семките със смес от смлени ядки, карамфил, останалата канела и лъжица захар.
Изрязвам бутер тестото с чаша малко по-голяма от дъното на крушата на 6 кръгчета.
Останалото тесто нарязвам на ивици около 5 мм и обвивам с него крушите, които съм поставил върху кръгчетата, като започвам от основата на крушата.
Загрявам предварително фурната до 200 градуса и пека около 20 минути, докато тестото направи златиста коричка.
Сервирам в чинийка, като ги заливам сиропа от крушите и кленов сироп.
Източник: Домашна кухня
/35