Рецепта, пръстите да си оближеш ...
Пилешки късчета с пармезан вдъхновени от множеството рецепти, но напълно импровизирани от мен. Станаха много крехки и сочни. За целта използвах пилешки гърди и двете бутчета на пиле, което обезкостих. От костите и фенера направих пилешки бульон и супа, но за това ще пиша друг път. Опитайте тази лесна рецепта, която има пълното право да се впише в графата ви любими.
Необходими продукти:
/4 порции/
Необходими продукти:
/4 порции/
- 1 бр. пилешки гърди
- 2 бр. пилешки филета от бут /без кожа/
- 1 яйце
- 2 с. л. галета
- 150 гр. пармезан
- 1 с.л. мед
- 1 с.л соев сос
- 1 ч.л горчица
- 2 щипки сол
- 1 с.л сок от лимон
- щипка черен пипер
- щипка червен пипер
- щипка сух девисил
Начин на приготвяне:
Нарязвам на ивички с дебелина около 1 пръст месото. От медът, соевия сос, лимоновия сок, горчицата, дивисила, солта, черния и червения пипер приготвям марината. В купа нареждам филенцата и ги намазвам с маринатата и ги оставям за 30 мин в хладилника. През това време разбивам яйцето, добавям галетата към него и 100 гр. от пармезана. С тази гъста каша отново заливам и намзвам хубаво парчетата пиле. Оставям ги за още 30 мин. в хладилника.
В тава застална с хартия за печене нареждам отгоре филенцата. Поръсвам ги отново с останалия пармезан. Пека ги 15-20 мин. на предварително загрята фурна на 220 *, като на половината време ги обръщам да се запекат и от двете страни. Аз ползвам програма комбинирано с грил и вентилатор, но ако нямате не е фатално. Тогава просто ползвайте печене отгоре и долу. Стават крехки и сочни!
Можете да сервирате с кисело млечен сос с чесън, копър и магданоз. Да ви е сладко!
Източник: Кухнята на Фиков
/40