Домашна кухня: Тарталетки с ябълка и канела

Домашна кухня: Тарталетки с ябълка и канела - картинка 1

Лесен и вкусен десерт, който ще придаде очарование на празничната ви трапеза

9/Великденските пости вече започнаха, но на днешния празничен ден освен традиционните ястия, може да сложите на трапезата и един лесен, но вкусен десерт - тарталетки с ябълка и канела.

~ Необходими продукти за тестото:


• брашно около 200-250гр.

• меко краве масло 70 гр.

• яйца - 1 бр.

• захар - 70 г

• сол - 1 щипка

• Бакпулвер 1/2 ч.л.

• Прясно мляко - 2-3 с.л.

• 1 ванилия.


~ Продукти за плънката:


1-2 ябълки в зависимост от големината

• 3 ч.л канела

• 2 с.л захар;

~ Начин на приготвяне:


В купа първо разбивам маслото яйцето, захарта и ванилията. Добавям към тях и млякото. След това започвам да добавям брашното. Като започне да става достатъчно гъсто за месене с ръка го замесвам. Като стане хомогенно така че да може да се меси, поставям за 15 мин. в хладилника. След това разточвам на тънко на плот и го нарязвам на квадрати с големината на формичките в които ще го поставям. Моите са сърчица. Прилепям го плътно по стените и изрязвам стърчащите краища от формата. Настръргвам на едро ябълката и я смесвам с захарта и канелата. Пълня кошничките и пека за 20-26 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Когато поизстинат, тарталетите по желание може да ги накажете с карамел: 2с.л захар, след като се карамелизират добавям 3 с.л мляко и 1 с.л. чисто масло. Покапвам с горещия карамел отгоре.

 

Източник: Домашна кухня

/37

Facebook Коментари

Коментирай

На предсрочните парламентарни избори ще гласуваме за:

Велико народно събрание

59.26%

Обикновено народно събрание

40.74%

Блогове