Домусчиев: Не е сега моментът да се клати кабинета

Домусчиев: Не е сега моментът да се клати кабинета - картинка 1
Снимка: БГНЕС

Свалянето на мониторинговия режим за Румъния, но не и за България, е дискриминационно, смята председателят на КРИБ след среща с Борисов

8/ Рисковете за страната, предвид очакваната бежанска вълна са големи, в такъв момент кабинетът не трябва да се клати. Това казва на брифинг в Министерски съвет Кирил Домусчиев, председател на УС на КРИБ след среща с премиера Бойко Борисов, предава агенция "Фокус". "Миналата седмица излязохме с една декларация в посока подкрепа на правителството срещу ангажимент за реформи. Проведохме доста задълбочен разговор по много теми", обяснява Домусчиев. Той уточнява, че в срещата са взели участие министърът на финансите Владислав Горанов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и др. 
"От КРИБ считаме, че обстановката около България е доста взривоопасна, рисковете за страната са големи предвид бежанската вълна, която се очаква да ни засегне.

Не е сега моментът да се дърпа чергата към себе си,

да се клати кабинетът. Трябва в такъв момент да сме единни като нация", пояснява той. "В тази връзка подкрепихме кабинета на Бойко Борисов, тъй като миналата година извърши доста полезни неща и реформи, даде стабилност за правенето на бизнес и днешната среща потвърди тези наши впечатления. Обещахме да се виждаме всеки месец и да коментираме важни теми", допълни Кирил Домусчиев.

Свалянето на мониторинговия режим за Румъния, но не и за България, е дискриминационно,

смята шефът на КРИБ.  Решението на ЕК  не е добро за България, не говори добре за държавата, обясни той.

"По някои неща изпреварваме румънците, например усвояване на фондове. Там току си арестуват някой министър, не са много по-различни от нас", продължи с аргументацията Домусчиев. Той допусна, че може би самите ние сме си виновни за това как коментираме държавата си и какво медиите отразяват.

"Видно е, че правосъдната система не работи, виждате престъпниците на улицата, трябва реформа. Има и в образоването какво да се направи, ние не получаваме кадри, а работни места има", допусна известна критика шефът на работодателската организация.

Работодателите не искали оставката на Румяна Бъчварова,

стана ясно още след днешното изказване. Припомняме, че след убийството на бизнесмен КРИБ излезе с искане с остра декларация, в която настояваха за резултати. Такива още няма, но от КРИБ се надяват, че разследващите ще се справят така, както са открили стрелците по Алексей Петров.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове