Доналд Тръмп закри личната си социална платформа, не успя да събере достатъчно последователи

Доналд Тръмп закри личната си социална платформа, не успя да събере достатъчно последователи - картинка 1

Преди профилите на Тръмп в социалните мрежи да бъдат закрити през януари той се хвалеше с десетки милиони последователи в Twitter и Facebook

Само месец след като беше пуснат онлайн, Доналд Тръмп закри своя блог и не планира страницата да се върне в интернет пространството, предаде Sky News.

Бившият президент стартира платформата From The Desk of Donald J. Trump, след като профилите му във всички социални мрежи бяха закрити след щурма на Капитолия на 6 януари без опцията да бъдат възстановени. Блогът служеше като начин  бившият президент да публикува собствено съдържание, включително съобщения за пресата и видеоклипове, а последователите му ги споделяха в останалите социални мрежи. 

"Това беше просто спомагателно средство за по-големите идеи, които имаме и по които работим", каза съветникът на бившия президент Джейсън Милър пред CNBC. На въпрос дали блогът е предшественик на бъдеща социална платформа, Милър отговори: ''Да, всъщност е това е така''.

Преди профилите на Тръмп в социалните мрежи да бъдат закрити през януари той се хвалеше с десетки милиони последователи в Twitter и Facebook. Новата платформа обаче не успя да събере достатъчно последователи и вероятно е била закрита именно заради това. Twitter допринесе, като предприе мащабна акция да закрие всички профили, които препредават информация от платформата на Тръмп, тъй като това бе в разрез с правилата на мрежата.

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли този парлмент да излъчи правителство?

Да, но зависи какво.

50.00%

Да, на всяка цена.

30.00%

По-добре да ходим на избори.

20.00%

Блогове