ДПС иска демонтаж на властта и програмно правителство

ДПС иска демонтаж на властта и програмно правителство - картинка 1

Може и без нас, заяви депутатът Ахмед Ахмедов

Държавата буксува, защото ГЕРБ и "Обединените патриоти имат много различни програми. Затова е нужен "демонтаж" на властта, смята депутатът и зам.-председател на ПГ на ДПС Ахмед Ахмедов.

"Когато погледнеш тези програми, виждаш, че няма как програмите на ГЕРБ и на "Обединените патриоти" да съвпадат. Тоест това мнозинство, което се направи, няма как да реализира една ускорена програма за развитие на страната. Те дори не си съвпадат, смея да кажа, на 50 процента", заяви той пред БНР.

Според Ахмедов е нужна спешен план за решаване на ключови проблеми - в здравеопазването, образованието, сигурността, и за борба с корупцията, пише Клуб Z. Решението на ДПС е:

"Това нещо може да се постигне или чрез избори, или сега с един демонтаж на това управление. Като го демонтираме, или отиваме на избори, или правим ново програмно правителство с тази програма, за която говорим - за ускорено развитие. Тази програма може да се постигне като в нея се набележат реформите и всички политически партии подкрепяме парламента при изпълнение на тези реформи, защото тези реформи ще изискват много ново законодателство, и оттам нататък правителството да ги изпълнява."

Можело и без участие на ДПС в това програмно правителство, допусна Ахмедов.

Делян Пеевски не е идвал в Народното събрание от 19 февруари. Снимка БГНЕС

Като много други и Ахмедов се опита да тълкува коледният изказвания на почетния председател на партията Ахмед Доган:

"Управляващите много грешат като тълкуват нашата институционална продкрепа, понякога в Народното събрание се забелязва, че ГЕРБ и ДПС подкрепят едни и същи закони, като подкрепа за стабилността на ГЕРБ. Не е! Това е една подкрепа за стабилността на нашата държава, като осигуряването на комфорт на определението с националистите няма как да си го позволим!"

 
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове