ДПС видя разлом в ГЕРБ

ДПС видя разлом в ГЕРБ - картинка 1

"Нестабилността на сегашното управление е стабилна"

Нестабилността на сегашното управление е стабилна. С тези думи депутатът от ДПС Йордан Цонев коментира състоянието на управляващата коалиция ГЕРБ - "Обединени патриоти" (ВМРО, НФСБ и "Атака").

Според Цонев досега извор на нестабилност да били "патриотите", докато сега и разногласията в ГЕРБ вече са факт.

"От миналата година насам малката коалиция е извор на нестабилност, агресивна тричленка. Но има промяна в политическата ситуация. ГЕРБ беше символ на стабилност с добър резултат, с управление под контрол, а от две седмици има извор на нестабилност и в основния политически субект. Разногласията на Цветанов и Борисов са вече публичен факт. Уви. Погледнете как реагира парламентарната група, как се правят опити да се бламира едно решение. Авторитетът и опитът на Борисов все още надделява, но има разлом. Нашият извод е, че има втори източник на нестабилност в управлението", каза Цонев.

Именно с нестабилността на управлението, а не с нивата на корупция Цонев обясни отлива на инвестиции от България. Той призова за обединение на политиците около нова програма и модел на управление и определяне на приоритети, нужни на обществото.

"Преди да тръгнем към нови предсрочни избори трябва да сме задали модела: не кой ще участва, а какъв ще е моделът," каза депутатът от ДПС и изрази мнение, че хората са готови да понесат радикални реформи като здравната, например, ако бъдат убедени, че в резултат ще се постигне сигурност и справедливост.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове