ДПС видя сценарий за провокация в Росенец: ДБ, заедно с агитки с бомбички

ДПС видя сценарий за провокация в Росенец: ДБ, заедно с агитки с бомбички - картинка 1

...А вчера сме били разбрали кой ги организира

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ излезе със специално съобщение след събитията в Росенец, което трябваше да каже, че мирната акция по масово плажуване на плажа край т.нар. летен Догансарай е била инициирана от "бутикови партийки с дежурните протестъри" и "агитки с бомбички и запалителни течности", за които "вчера разбрахме кой ги организира".

Карадайъ говори за "предварително подготвен сценарий за провокации" срещу мира в страната и благодари на младежката организация на Движението, която в нощта преди акцията извози с автобуси хиляди симпатизанти, за да бранят като жив щит имота, че запазила този мир като не се поддала на въпросните провокации.

 

Речта си лидерът на партията с почетен председател собственикът на сарая - Ахмед Доган, изчете пред журналистите в парламента. Тя започна с думите, че опитите да бъде включена ДПС в политическото блато в следствие на войната на институциите нямало да успеят.

"Проблем на Росенец няма! Ако някой има претенции за каквито и да са според тях нарушения, то има компетентни органи, които може да сезира", продължи Карадайъ.

И допълни:

"Тези въпроси не се решават нито на частен имот, нито на плаж на концесия, нито на камънака, който всички видяхме".

Под "камънака" трябва да се разбира малкият плаж до имението на Доган, на който съпредседателят на Демократична България Христо Иванов и двама негови сподвижници акостира с гумена лодка, но компанията бе грубо отблъсната от охраната на Доган от НСО. Това бе и първопричината за акцията по масово плажуване край сарая.

 

Освен бутиковите партийки, визирайки ДБ и агитките, организирани от Васил Божков, Карадайъ обвини в опити за нарушаване на мира в страната и "медийна група "Капитал". Това е и дежурното обвинение на партията, което се възпороизвежда после и в медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски и присъдружните им такива.

"Поздравления за младежката организация, които бяха на висота. Не се поддадоха на провокации и не допуснаха да се реализира предварително подгототвеният сценарий. Защитиха законността, демокрацията, правото на собственост, мира на страната", видя конспирация Карадайъ.

"Проблемът на жълтите павета се решава на жълтите павета, а не някъде другаде", приключи с четенето той.

 

Интерпретацията на лидера на Движението на събитията в Росенец е любопитна - по няколко причини. Инициативата бе обявена като плажуване на ивицата, от която Иванов бе изгонен и която е държавна, а не частна собственост. От Демократична България бяха уведомили надлежно общината в Бургас и органите на МВР и очакването бе, че шествието от хиляди желаещи да се доберат до ивицата, ще мине необезпокоявано. 

Вместо това обаче на сутринта се оказа, че органите на реда спират "плажуващите" и пропускат само извозените от предната нощ около 5000 активисти на Движението.

Стигна се до ситуация, в която полицията допусна двете групи да са на отстояние не повече от 50 метра.

От ДБ обвиниха МВР, че е в услуга на Доган и поискаха оставката на вътрешния министър Младен Маринов.

След скандали и физически сблъсъци, все пак се оказа, че от полицията могат да осигурят пешеходен достъп до ивицата.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове