Драконови мерки за сигурност и много изпуснати полети в Брюксел

Драконови мерки за сигурност и много изпуснати полети в Брюксел - картинка 1

Дълги опашки и подробни огледи на документи и багаж след атентата

Нови и подробни проверки за сигурност на летището в Брюксел, където 16 души бяха убити по време на самоубийствен атентат през месец март, предизвика дълги опашки и бе причината за изпуснати полети на голяма част от пътниците.

"Това е нереално", споделят те.

Пътуващите от летището в Брюксел постепенно се връщат към активност след 22 март и изказват недоволството си от това, че полицията извършва проверките за сигурност на входа на терминала, което им отнема часове, което пък и създава нови рискове за сигурност, събирайки тези огромни тълпи заедно.

Възобновяването на основната част на летището преди две седмици позволява и увеличаване капацитета на пътниците. Сред пътниците, на които им се наложи да почакат, бе и бившият министър-председател на Белгия, Ив Льотерм, който пропусна полета си до Будапеща, след като стоя на опашката 2 часа и 40 минути.

"През следващите седмици ще помисля преди да реша отново да летя от летището в Брюксел" заяви Льотерм. "Мисля, че полетът през Париж е по-добрият вариант".

Мениджърът на летището обвинява полицията, която е решила да извършва проверките на пътниците и багажът им. Полицията от своя страна посочва недостигът на персонал най-вече от страна на охранителните фирми, които по принцип се очаква да извършват проверките за сигурността. "Ние сме отворени за предложения за това, как да подобрим проверката, но за едно нещо сме убедени - сигурността на летището трябва да бъде на по-високо ниво, отколкото е било на 22 март", заяви говорителят на полицията.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове