Дрехи за пътуване - какво да вземеш в куфара си

Дрехи за пътуване - какво да вземеш в куфара си - картинка 1

Опаковай перфектния си ваканционен куфар!

Как да събереш перфектния багаж за своята ваканция, така че накрая да не се окажеш с огрооомен куфар, който е пълен с излишни неща? Е, ние ще ти предложим кратък наръчник, който ще ти помогне в тази мисия! Естествено, универсални дрехи за пътуване не съществуват, всичко зависи от климата, разположението, целите на пътуването и много други неща... Например, за романтичен уикенд в Париж ще избереш различни дрехи от тези за пътуване до Алпите или на почивка на плажа в Тайланд! Все пак има някои основни принципа, които ще ти помогнат в избора на облеклото, което да вземеш!

1. Удобни дрехи

Остави високите токчета вкъщи! Ако все пак не можеш да си представиш, че ще тръгнеш на почивка без обувките си на висок ток, вземи само един чифт, който е възможно най-компактен. Освен на вечеря, едва ли в други случаи би обула точно тях, представи си гледката как изваждаш от куфара шикозни сандали и тръгваш на туристическа обиколка из улиците на някой европейски град или пък с котешка походка се запътваш към плажа! Модните тенденции сега ти позволяват да носиш най-различни модели равни обувки, с които ще изглеждаш също толкова зашеметяващо, така че нека и високите токчета излязат в отпуска!

Дрехи за пътуване - какво да вземеш в куфара си

2. Сгъваеми неща

Мисли рационално и вземи най-практичните си дрехи, които се сгъват така, че заемат минимално място, като тънко яке, което се прибира в качулката, например! Има ги в много магазини и са супер за пътуване, защото тежат няколкостотин грама и в същото време щом се опаковат намалят обема си значително. А винаги е добре да имаш връхна дреха, когато тръгваш на път, независимо от сезона.

3. Универсални комбинации

Не си на почивка, за да показваш всеки ден различен стайлинг, нали? Не е задължително да подготвяш отделни сетове за всеки един момент от лятната си ваканция, така че ти предлагаме да заложиш на дрехи, които могат да се комбинират помежду си, ще е страхотно, ако може да носиш всяка една част от облеклото с останалите, нали? Печеливши опции са да организираш дрехите си в  сафари стил, моряшки стил и спортни неща - те със сигурност могат да се съчетават един с друг, така че ще се улесниш максимално! Но ако запълниш куфара си с шикозни тоалети, то най-вероятно никой от тях няма да бъде облечен!

Дрехи за пътуване - какво да вземеш в куфара си

4. Дрехи, които не се мачкат

Не искаш да губиш ценно време от ваканцията си в гладене на измачкани неща, нали? А още по-лошия вариант е, ако не разполагаш с ютия и цялото ти настроение се скапва щом извадиш от куфара си любимата риза и я видиш свита на хармоника! Спести си всички тези нерви като избереш дрехи, които нямат нужда от гладене, т.е. избягвай материи като лен, шифон и тежък памук. Между другото ти споделяме лесен трик, който да използваш, за да "изгладиш" дрехата си без ютия: сложи я на закачалка в банята, след като си взела душ, от парата гънките може да не изчезнат напълно, но със сигурност ще намалеят!

5. Избягвай шантавите ярки тоалети и огромните бижута и аксесоари

Минималистичният стил е най-подходящ за пътуване, избери семпли, леки дрехи. Избягвай тежките декорации от мъниста, бродерии и други орнаменти, които допълнително ще увеличат обема и теглото на багажа ти, огромните бижута също остави вкъщи!

Cosmopolitan.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове