ДСБ изключи районен председател. Още шестима напуснаха

ДСБ изключи районен председател. Още шестима напуснаха - картинка 1

Причината - Атанас Атанасов. От партията твърдят, че няма да има повече отстъпници

Шестима членове на "Демократи за силна България" са напуснали партията от петък насам, когато бе изключена районната председателка на "Лозенец" Елена Спасова.

Спасова е изключена от партията с тезата, че уронва престижа й. Критикувана е заради изказвания срещу Украйна, въпреки че ясно е заявила позиция срещу Русия, и за груби критики срещу собствената си формация.

Самата Спасова отбелязва ден по-късно:

"Днес ДСБ по собствена воля напуснаха знакови хора. Фарсът на Националното събрание през февруари не беше достатъчен да ги накара да скъсат с партията, но разрастващият се тумор на болшевизма им идва в повече."

Тя не спестява критики и конкретно към председателя на партията Атанас Атанасов. От партията твърдят, че самият той не е искал изключването й, и че за последните 10 години единственият друг, изгонен от партията, е Петър Москов.

 

Най-известна сред напусналите е зам.-председателката на партията Цецка Бачкова, която неуспешно се опита да спечели лидерското място в партията през февруари, а след това се оказа извън листите на партията.

"Днес взех трудното решение да не бъда повече безмълвен съучастник в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и удобна патерица на по-амбициозни политически сили, за жалост дори неотговарящи на идеологията и принципите, зад които аз твърдо още стоя", мотивира се тя в социалните мрежи.

 

От партията излизат още бивши и настоящи ръководни лица - Иван Димитров (бившият, не настоящ шеф на арбитража Иван Йорданов Димитров), Жени Шиер (бивш шеф на изборния щаб в София), Емил Димитров и Ануш Езегелян.

 

Според Клуб Z се очакват и още. От партията твърдят, че няма да има повече напуснали.

Ето как Емил Димитров обяснява напускането си:

"Блатото на вечното нагаждачество и на стремежа за трудоустрояване на лоялни клакьори не е среда, в която мога да се чувствам комфортно. Отказвам да лъжа своите десни приятели, че тази партия е способна или има някакво желание да бъде техен достоен политически представител. Напускам каруцата, която продължава да броди из калното блато без да сменя нито конете си, нито посоката си към безсмислие."

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове