Двама арестувани за взривяването на банкомати в столицата

Двама арестувани за взривяването на банкомати в столицата - картинка 1

Арестуваните са Тодор Богданов и Красимир Йорданов. Те са били задържани след преследване от полицията в Перник

В Перник са задържани двама от издирваните за взривове на банкомати в София, които избягаха при полицейската акция в село Боснек, съобщава БНР.

По тяхна информация, арестуваните са Тодор Богданов и Красимир Йорданов. Те са били задържани след преследване от полицията в Перник. За момента от МВР не дават официално информация по случая.

Продължава издирването на третия заподозрян Кирил Микев.

Припомняме, МВР издирваше трима мъже, заподозрени за серията от обири на банкомати в страната.

Съдът в Дупница разгледа на 13 ноември 2017 г. иск на прокуратурата за постоянен арест спрямо единствения задържан за последния обир на банкомат в Сапарева баня - Господин Динев.

Според обвинението на прокуратурата 34-годишният Динев е помагал на престъпната група за взривяването на банкомата. Той помагал на обирджиите и да се измъкнат от местопрестъплението - Динев шофирал лек автомобил, който осигурявал на групата безпрепятственото им измъкване. 

Припомняме, въпреки организираната мащабна акция на МВР, тримата мъже се издирваха. Те успяха да се измъкнат на полицаите в поле до село Боснек. Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов са обявени за национално издирване.

Главният секретар на МВР Младен Маринов заяви, че тримата мъже са опасни. Според Младенов тримата вече са се опитали и да напуснат страната.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове