Две обвинения и 50 000 лв. гаранция за Владимир Каролев

Две обвинения и 50 000 лв. гаранция за Владимир Каролев - картинка 1

Той ще отговаря и за "заблуждаващи публикации", поставящи под съмнение мерките срещу вируса

Икономистът и бивш общински съветник Владимир Каролев има две повдигнати обвинения и, без да се стига до съд, е освободен с парична гаранция от 50 000 лв. от самата прокуратура.

Това съобщи снощи Нова тв, след като казусът с Каролев от няколко дни занимава обществото.

 

Според прокуратурата един от проблемите е, че той в поне два пространни статуса във фейсбук разказва как минал през блокадите и на София, и после на Благоевград, за да се озове в Разлог (това - докато вече действа заповедта на здравния министър за спиране на трафика от и към областните центрове, б.р.).

 

Постовете изобилстваха с иронични оценки, като

"родната полиция ни пази" или "здрав, болен, няма значение - имаш ли тапията, правилно попълнена, напускаш София безпроблемно".

 

Е, оказа се, че не е чак толкова безпроблемно... Той се озова първо във Второ РУ на МВР-Благоевград, а вчера бе транспортиран до София в условия на пълна карантина от специално снаряжени полицаи, за да си поучи обвиненията от Софийската районна прокуратура.

Сега Нова тв съобщава, че едното обвинение срещу Каролев очаквано е по "най-модерния" чл. 355, ал. 2 от НК - за нарушаване на карантината, който предвижда до 5 г. затвор. Другото според медията е 

"за заблуждаващи публикации в социалните мрежи, в които поставя под съмнение мерките срещу COVID-19".

 
Без да стига до съдебно заседание, той е пуснат от прокурор с мярка за неотклонение - парична гаранция от 50 000 лв. Вероятно му предстои внасяне на обвинителен акт и дело по същество.
 
Източник: Клуб Z
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове