Най-старите дървени портрети в света бяха намерени в египетска гробница

Най-старите дървени портрети в света бяха намерени в египетска гробница - картинка 1

Днес те се смятат за една от най-важните колекции от древни лица

Рисуването като изкуство е познато от векове. Всеки реагира положително на красивите цветове и техники за съчетанието им. Едно от интересните и  продължаващите и до днес изследвания е как така има портрети на хора в египетска гробница.

Археолозите са открили ярки цветове и лицата на хората, боядисани върху дърво. Изследователите смятат, че тези дървени платна влияят на  по-късните стилове и техники за рисуване за религиозни икони в цяла Европа.

Завладяваща нещо за тези открития е, че художниците, които са създали произведенията преди близо 2000 години, са разчитали на материали от далечни градове в някои части на Европа, за да се създадат най-реалистични портрети на мъртвите.

Това, което изследователите откриват е, че портретите били прерисувани няколко пъти. А, до ярките цветове се е стигнало при смесването няколко вида багри. Изводът е, че художниците в Древен Египет са внасяли необходимите им пособия за рисуване от Европа (Гърция, Испания)

Намерените в гроба портретите са всъщност смятат за едни от най-добре запазените картини от този период. Те също се считат за една от най-важните колекции в света.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове